Mobilizare generală la curăţenia de primăvară

 

Aşa cum fiecare familie demarează, în propria locuinţă, curăţenia generală înaintea Sărbătorilor de Paşti, acţiune la care participă toţi, cu mic cu mare, în acelaşi fel, simţul civic şi dorinţa de a trăi într-un oraş curat, care respiră, trebuie să fie „transferate” şi în cazul curăţeniei generale a spaţiilor din afara locuinţelor. Luna curăţeniei, începută la 15 martie, continuă aşadar cu activităţi diverse în care sunt implicaţi elevi ai instituţiilor de învăţământ zălăuane, militari, funcţionari, iar lista rămâne deschisă pentru toţi care doresc să se alăture, indiferent de vârstă sau categorie socială. Până acum, la activităţile cuprinse în programul de curăţenie au participat elevi de la Liceul Sportiv „Avram Iancu”, Şcoala Generală „Simion Bărnuţiu”, Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu”, Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu”, Şcoala Generală George Coşbuc”, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae”, Colegiul Naţional „Silvania”, şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”, Inspectoratul şcolar Judeţean Sălaj, militari din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, MApN Unitatea Militară 01483, profesori şi elevi din Liceul „Voievod Gelu”, Consiliul Judeţean Sălaj, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău, Liceul Pedagogic „Gh.Şincai” şi angajaţi ai Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj.

De la începutul acţiunii şi până în prezent au participat 201 elevi, din cadrul şcolilor gimnaziale „Gheorghe Lazăr”, „Iuliu Maniu”, „Mihai Eminescu”, Liceului „Voievod Gelu”, care au colectat 1.905 kg deşeuri, precum şi 145 persoane din cadrul instituţiilor publice, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Consiliul Judeţean Sălaj, SC Citadin Zalău SRL şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, care au colectat 33.600 kg de deşeuri.

Total acţiune (până în prezent): 35.505 kg deşeuri şi 346 persoane participante.

Locatarii blocurilor zălăuane sunt invitaţi şi ei să participe la aceste acţiuni care sunt în primul rând, în folosul lor.

Inspectorii Direcţiei Corp Control din cadrul Primăriei Municipiului Zalău au înaintat notificări către asociaţiile de locatari, prin care sunt informaţi cu privire la obligaţia de a executa lucrări prin care să asigure curăţenia în spaţiile comune, precum şi în jurul blocului, obligaţiile revenind tuturor proprietarilor din imobil. Obligaţiile sunt prevăzute în HCL 170 din 2007, iar nerespectarea lor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 140 la 250 lei.

Notificări privind curăţarea malurilor au fost transmise şi proprietarilor de teren situat în vecinătatea cursurilor de apă.

Dacă din motive obiective, cum ar fi de exemplu timpul nefavorabil, lucrările cuprinse în program nu se vor finaliza conform graficului, perioada de executare a acestora se va prelungi până la finalizarea lor.

 

2 Thoughts to “Mobilizare generală la curăţenia de primăvară”

  1. […] Aşa cum fiecare familie demarează, în propria locuinţă, curăţenia generală înaintea Sărbătorilor de Paşti, acţiune la care participă toţi, cu mic cu mare, în acelaşi fel, simţul civic şi dorinţa de a trăi într-un oraş curat, care respiră, trebuie să fie „transferate” şi în cazul curăţeniei generale a spaţiilor din afara locuinţelor. Luna curăţeniei, începută la 15 martie, continuă aşadar cu activităţi diverse în care sunt implicaţi elevi ai instituţiilor de învăţământ zălăuane, militari, funcţionari, iar lista rămâne deschisă pentru toţi care doresc să se alăture, indiferent de vârstă sau categorie socială. Până acum, la activităţile cuprinse în programul …read more […]

  2. dana

    Fluxul abundenţei curge întotdeauna către minţile cele mai deschise, care se aşteaptă să primească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email;stanciu.dana1965@yahoo.com

Leave a Comment