2015 aduce mai multe zile libere

În acest an românii vor avea 13 zile libere stabilite de Codul Muncii care se vor acorda cu ocazia sărbătorilor legale.
Față de anii 2012 și 2013, când angajații au avut numai opt zile libere legale care au fost în timpul săptămânii, în 2014 zilele libere au fost în număr de nouă, iar în acest an au ajuns la 13.
Astfel, zilele libere de care vor beneficia angajaţii în 2015 sunt: 1 ianuarie – joi si 2 ianuarie – vineri; 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române – sâmbătă; Paştele – 12 aprilie – duminică şi 13 aprilie – luni; Ziua Internaţională a Muncii – 1 mai – vineri; Rusaliile – 31 mai duminică si 1 iunie – luni; Adormirea Maicii Domnului – 15 august – sâmbătă; Sfântul Andrei – 30 noiembrie: luni; Ziua Naţională a României – 1 Decembrie – marţi; Crăciunul – 25 si 26 decembrie – vineri şi sâmbătă.
Angajaţii care nu au liber de sărbătorile legale – unii salariaţi din mediul privat sau cei din sectoarele de activitate bugetară în care trebuie asigurată permanenţa – au drept de compensare cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.
Dacă, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100 la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

2 Thoughts to “2015 aduce mai multe zile libere”

  1. Zălăuan

    Românii au nevoie de locuri de muncă, şomerii au numai libere. Din păcate, capitalismul românesc, puturos şi corupt, nu generează locuri de muncă !

  2. Anonim

    Ii urez La Multi Ani asa-zise jurnaliste, Daniela Elena Fizesan Chisbora, careia i-au esuat toate incercarile de a deveni asistent medical de renume in Qatar. Este cea care se ocupa cu raspandirea unor zvonuri malitioase la adresa tuturor celor care nu au pus botul la fatarnicia ei de “intelectuala” (de exemplu povestile vanatoresti ale senatorului PSD, Gheorghe Pop bijuteriile viceprimaritei de Zalau, Daniela Cota sau averile liderilor noului PNL Salaj, Radu Capilnasiu si Lucian Bode).

    In 2009, Daniela Elena Fizesan Chisbora incerca cu disperare sa dea de vedetele Intact, citez: Zi-mi cum pot sa iti trimit o fotografie cu subprefectul de Salaj, Onorica Abrudan, cica fosta membra PDL, care in timpul serviciului face campanie pentru Bascosu’? In Zalau s-a facut si o campanie in scoli, cica de informare, sub egida prefecturii, prin care elevii dintr-un liceu au fost invatati cum sa voteze. Ghici cine au fost ? Alt subprefect PDL, Claudiu Barsan, impreuna cu directorii PDL de la Casa Judeteana de Pensii Salaj, Anamaria Pernes, si directorul AJOFM Salaj, Romeo Sarca. De asemenea, prefectul Andrei Todea misuna prin judet la ceas de seara. Tot pentru campania lui Base…, desigur. Sper sa vezi mesajul. (ciutacu.ro/articol/asaltul-grotesc-al-termitelor-portocalii/, mircea-badea.ro/blog/replica/comment-page-8/)

Leave a Comment