5 trucuri eficiente pentru a menține covoarele curate

Sursă foto: https://www.freepik.com/free-photo/people-housework-housekeeping-concept-close-up-woman-with-legs-vacuum-cleaner-cleaning-carpet-home_20863242.htm 

Un covor murdar face întreaga cameră să arate neîngrijită. Din fericire, nu e nevoie să-l aspiri de 3 ori pe săptămână pentru a-l menține curat. Descoperă în continuare 5 trucuri simplu de pus în practică care te vor ajuta să îți menții covoarele curate.

Oprește murdăria la ușă

Străzile sunt foarte murdare, mai ales dacă locuiești într-un oraș mare, poluat. Toată murdăria de pe trotuar ajunge imediat în casa ta dacă nu te descalți la intrare. În plus, vei aduce în locuință și tot felul de bacterii sau virusuri care îți pot pune sănătatea în pericol.

De aceea, e important să te descalți imediat cum intri în casă. De asemenea, pentru a împiedica murdăria să ajungă înauntru, e recomandat să igienizezi des covorașul de intrare.

Aspiră covorul regulat

Covoarele se aspiră de 2-4 ori pe lună, în funcție de trafic și de câte persoane locuiesc în casă. Atenție, dacă ai copii mici și/sau animale de companie, e bine să aspiri mai des. În plus, încearcă să perii cățelul sau pisica cel puțin o dată pe săptămână. Altfel, covoarele se vor umple rapid de blăniță.

Pentru a nu deteriora covorul, evită să folosești aspiratorul la putere maximă. Acest sfat e valabil în special pentru covoarele cu fire lungi. Dacă observi că în recipientul de colectare al aspiratorului se află multe fire de covor, folosește-l la o putere mai joasă.

Folosește soluții de curățare potrivite materialului

Dacă obișnuiești să îți speli covorul acasă, ține cont de recomandările de pe etichetă. Toți producătorii ar trebui să ofere informații referitoare la materialul din care sunt confecționate produsele. În funcție de material și de tipul covorului, anumite soluții de curățenie îi pot deteriora. 

O variantă mai sigură e să apelezi la o spălătorie pentru o igienizare profesionistă. Vezi prețuri curățătorie covoare de la Waldmaster pentru a face un calcul în funcție de câte covoare ai și dimensiunea lor.

Curăță petele imediat cum le observi

Murdăria și petele sunt mai greu de înlăturat cu cât rămân mai mult pe covor. În timp, particulele se strecoară până la baza firelor și devin dificil de curățat. Mai mult, pot apărea mirosuri neplăcute. 

Elimină petele ude ștergându-le cu o cârpă uscată imediat ce le observi. Dacă deja s-au uscat, folosește un amestec de apă și detergent de vase pentru a le înmuia. Apoi, curăță pata cu o cârpă uscată, lasă covorul să se usuce complet și aspiră-l.

Scapă de mirosurile neplăcute

Mirosul neplăcut al covoarelor poate face întreaga cameră să miroasă. Din fericire, există o soluție prin care îl poți împrospăta fără bătaie de cap. 

Prepară o soluție din apă și oțet 1:1 într-o sticlă cu pulverizator. Aplică soluția pe întregul covor, apoi lasă-l la uscat. Nu-ți face griji, mirosul de oțet dispare odată ce acesta se evaporă. Dacă aroma te deranjează, păstrează ferestrele deschise câteva ore sau mută covorul pe balcon ori în curte.

 

După cum vezi, e ușor să îți păstrezi covoarele curate. Descalță-te la intrarea în casă pentru a preveni mizeria, aspiră și spală covorul regulat, nu amâna curățarea petelor și scapă de mirosurile neplăcute folosind oțet. Aceste trucuri simple îți asigură un mediu care arată și miroase bine, evitând în același timp eventualele probleme de sănătate.

 

3 Thoughts to “5 trucuri eficiente pentru a menține covoarele curate”

  1. […] Sursă foto: https://www.freepik.com/free-photo/people-housework-housekeeping-concept-close-up-woman-with-legs-vacuum-cleaner-cleaning-carpet-home_20863242.htm  Un covor murdar face întreaga cameră să arate neîngrijită. Din fericire, nu e nevoie să-l aspiri de 3 ori pe săptămână pentru a-l menține curat. Descoperă în continuare 5 trucuri simplu de pus în practică care te vor ajuta să îți menții covoarele curate. Oprește murdăria la ușă Străzile sunt foarte murdare, mai ales dacă locuiești într-un oraș mare, poluat. Toată murdăria de pe trotuar ajunge imediat în casa ta dacă nu te descalți la intrare. În plus, vei aduce în locuință și tot felul de bacterii… Citeste mai mult […]

  2. […] Sursă foto: https://www.freepik.com/free-photo/people-housework-housekeeping-concept-close-up-woman-with-legs-vacuum-cleaner-cleaning-carpet-home_20863242.htm  Un covor murdar face întreaga cameră să arate neîngrijită. Din fericire, nu e nevoie să-l aspiri de 3 ori pe săptămână pentru a-l menține curat. Descoperă în continuare 5 trucuri simplu de pus în practică care te vor ajuta să îți menții covoarele curate. Oprește murdăria la ușă Străzile sunt foarte murdare, mai ales dacă locuiești într-un oraș mare, poluat. Toată murdăria de pe trotuar ajunge imediat în casa ta dacă nu te descalți la intrare. În plus, vei aduce în locuință și tot felul de bacterii…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.