5 motive pentru care TREBUIE sa mergi cu masina la revizie inainte de venirea iernii

Nu mai este mult pana cand iarna isi va intra in drepturi, iar temperaturilor vor scadea considerabil. De aceea, soferii din Romania ar trebui sa aiba in vedere revizia masinilor personale. Pentru a-si pune la punct autoturismele, acestia trebuie sa scoata bani buni din buzunare, insa doar astfel vor scapa de situatii extrem de neplacute.

Pentru a te asigura ca ai drumuri line si fara probleme, tine cont de faptul ca este necesar sa iei masuri in ceea ce priveste masina. Citeste mai jos despre cele mai importante cinci motive pentru care nu trebuie sa ratezi revizia auto!

Iata de ce e necesar sa mergi cu masina la revizie inainte de venirea iernii:

  1. Pentru a-ti schimba anvelopele

Sigur ca odata cu venirea anotimpului rece se impune schimbarea anvelopelor. In acest scop, trebuie sa cauti unele potrivite pentru masina ta. Fara indoiala, stii ca ai posibilitatea de a iti cumpara online astfel de anvelope, indiferent ca vrei unele speciale de iarna sau all season. Tine cont de faptul ca cele din urma s-ar putea sa nu dea acelasi randament precum cele special create pentru iarna. De asemenea, mergi la un service pentru ca acestea sa iti fie inlocuite. S-ar putea sa afli ca ai nevoie ca jantele sa fie inlocuite. Daca vrei unele ieftine, cauta un magazin online de piese auto, astfel incat sa beneficiezi de cele mai bune preturi si sa nu pierzi foarte mult timp.

  1. Pentru a verifica functionarea pieselor masinii

Functionarea optima a autoturismului este absolut necesara, mai ales daca ai in plan drumuri lungi in aceasta iarna. Astfel, daca mecanicul iti recomanda, inlocuieste piesele care risca sa se strice in viitorul apropiat. De exemplu, o cruce tripoda, planetara si multe alte piese pentru angrenarea rotilor poti cumpara de pe raoauto.ro.

  1. Pentru verificarea luminilor

Iarna se intuneca mult mai devreme, motiv pentru care luminile masinii trebuie sa functioneze corespunzator. Pentru a evita incidentele de orice fel, dar si amenzile, verificarea starea luminii de zi, faza lunga, stopurile de frana, avariile, semnalizarea, becurile si proiectoarele de ceata.

  1. Pentru inlocuirea antigelului

Iarna este necesar ca lichidul de racire a motorului sa aiba concentratia potrivita de antigel. El asigura protectia contra inghetului. Pentru a afla care este nivelul de protectie, verifica indicatiile de pe ambalaj. Odata cu acesta, cumpara si lichid de parbriz, pentru a fi sigur ca este curat tot timpul.

  1. Pentru verificarea bateriei masinii

Nu in ultimul rand, la revizia auto ti se va spune daca este necesar sa inlocuiesti bateria auto. Nimic nu este mai neplacut decat ca masina sa te lase in mijlocul drumului, cand zapada este asternuta. Acumulatorii sunt mult mai solicitati pe perioada sezonului rece si se descarca mai repede.

Asadar, este necesar sa mergi cu masina la revizie inainte de venirea iernii pentru a schimba anvelopele, pentu a verifica functionarea corespunzatoare a pieselor, a luminilor, a bateriei, dar si pentru inlocuirea antigelului.

Alte articole

Leave a Comment