5 avantaje ale blatului quartz

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/buc%c4%83t%c4%83rie-interior-design-camer%c4%83-1940174/ 

 

Te-ai mutat recent în casă nouă, ai ajuns la amenajarea bucătăriei și ești în căutarea blatului perfect care să se îmbine cel mai bine cu mobila și accesoriile. Alegerea acestui element este importantă, mai ales că nu-l vei schimba din nou anul viitor. Ai nevoie de un blat rezistent, durabil, care nu se zgârie, nu se pătează și este ușor de întreținut. Acestei descrieri îi corespunde blatul quartz care vine cu numeroase avantaje. 

 

Quartzul pentru blaturi, numit și quartz compozit, este un produs artificial realizat din quartz natural pisat, în proporție mare, la care se adaugă rășini, polimeri și pigmenți. Iată care sunt avantajele folosirii unui blat quartz de bucătărie: 

Este rezistent și nu se zgârie 

Când vine vorba despre amenajarea bucătăriei, lupta se dă între blatul de granit vs blatul quartz. Granitul este lider în materie de blaturi din piatră naturală, în timp ce quartzul se remarcă la categoria blaturi din compozit. Cel din urmă, însă, are un grad ridicat de rezistență, ceea ce-i oferă un prim mare avantaj. Bucătăria este locul din casă unde se gătește și unde au loc mare parte din activitățile casnice. Vei pune pe blat diverse alimente, oale, farfurii, pahare și este important să nu se zgârie și să nu se păteze. Quartzul este un material rezistent la zgârieturi, așa că un astfel de blat îți va fi de folos atunci când desfășori diverse activităţi la tine în bucătărie. 

Este neporos

Fiind un material neporos, quartzul devine impermeabil, adică nu absoarbe lichide, respectiv nu se pătează atunci când verși cafea, vin roșu sau orice altă substanță. 

Se întreține ușor 

Un alt mare avantaj al blatului quartz pentru bucătăria ta este acela că se întreține ușor. Nu este nevoie de impermeabilizare tocmai din motivul precizat mai sus, acela că este neporos și nu permite pătrunderea lichidelor. Pentru a-l curăța, folosește un detergent lichid pe care-l pulverizezi pe toată suprafața, iar apoi șterge cu un burete moale ud sau cu o cârpă. Orice resturi de mâncare, grăsime, ulei sau lichid se șterg ușor de pe blatul quartz fără ca acesta să se zgârie sau să rămână pătat. 

Nu permite dezvoltarea bacteriilor

Blatul quartz are suprafață antibacteriană, ceea ce înseamnă că împiedică în timp dezvoltarea bacteriilor. Tot ce trebuie să faci pentru a-l păstra în stare bună este să-l cureți periodic. De asemenea, nu-ți face griji că s-ar putea deteriora dacă verși lămâie, oțet sau produse pe bază de acetonă. Astfel de substanțe pot afecta suprafețele din piatră naturală, însă nu este și cazul quartzului compozit. 

Este disponibil într-o gamă largă de culori 

Dacă te-ai decis să optezi pentru un blat quartz în bucătăria ta trebuie să știi că ai la dispoziție o gamă variată de culori din care să alegi, pe lângă clasicele alb, negru sau maro. În funcție de stilul în care ai ales să-ți decorezi întreaga locuință, optează pentru o nuanță neutră, elegantă, cum este negrul sau griul. Dacă vrei un plus de veselie și dinamism, găsești și blaturi de culoare albastră. Orice ai alege, ține cont de preferințele tale și de armonia cromaticii din casa ta. 

 

Blatul quartz este o alternativă la cel de granit și vine cu numeroase avantaje.  Cel mai important este că are o rezistență sporită, adică nu se zgârie și nu se pătează. De asemenea, are o suprafață antibacteriană şi se curăţă ușor fără să fie nevoie de produse speciale de întreținere. Folosește doar cârpe moi și un detergent lichid pe care să-l pulverizezi pe toată suprafața. Te vei bucura de blatul tău de bucătărie vreme îndelungată ca și cum ar fi nou-nouț.

 

2 Thoughts to “5 avantaje ale blatului quartz”

  1. […] Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/buc%c4%83t%c4%83rie-interior-design-camer%c4%83-1940174/    Te-ai mutat recent în casă nouă, ai ajuns la amenajarea bucătăriei și ești în căutarea blatului perfect care să se îmbine cel mai bine cu mobila și accesoriile. Alegerea acestui element este importantă, mai ales că nu-l vei schimba din nou anul viitor. Ai nevoie de un blat rezistent, durabil, care nu se zgârie, nu se pătează și este ușor de întreținut. Acestei descrieri îi corespunde blatul quartz care vine cu numeroase avantaje.    Quartzul pentru blaturi, numit și quartz compozit, este un produs artificial realizat… Citeste mai mult […]

Comments are closed.