4 întrebări și răspunsuri despre dezumidificatoare electrice

Nivelul ridicat de umiditate din orice locuință poate conduce la probleme grave în ceea ce privește sănătatea celor care locuiesc în interior. Pe lângă faptul că se manifestă prin apariția mucegaiului pe pereți, acesta afectează sistemul respirator, generând răceli și multe alte afecțiuni neplăcute. De cele mai multe ori, un dezumidificator electric se impune atunci când în casă trăiesc copii și persoane vârstnice. Nici nu este de mirare, întrucât acest aparat este special conceput pentru a usca aerul și a evita apariția problemelor generate de un nivel ridicat de umiditate. Rămâi alături de noi și descoperă 4 întrebări și răspunsuri despre dezumidificatoarele electrice, astfel încât să poți face decizia de unul singur, în cunoștință de cauză!

1. Care este momentul oportun pentru a achiziționa un dezumidificator electric?

Cei mai mulți dintre clienții unui dezumidificator electric se întreabă de ce au amânat această achiziție atât de mult timpLa fel ca în cazul achiziționării unui aspirator robot sau a unei mașini de spălat vase, dezumidificatorul electric schimbă complet modul în care realizăm activitățile în propria noastră casăAcesta îmbunătățește nivelul de confort, contribuind activ la îmbunătățirea sănătății organismului. Tocmai de aceea, răspunsul este chiar astăzi. Cu toate acestea, cei care au nevoie de motive mult mai bine argumentate, un dezumidificator electric se impune în următoarele situații:

  • Atunci când în locuință apare mucegaiul;
  • În cazul în care ai de-a face cu mirosuri grele;
  • Dacă podeaua este umflată sau atmosfera este umedă și bolnăvicioasă;
  • În cazul în care ai observat că apar pete de umiditate pe tavan și pereți.

2. Cum funcționează un dezumidificator?

Pentru a putea înțelege cum se utilizează un dezumidificator, este important de înțeles care este principiul de funcționare. Astfel, acesta atrage tot aerul umed și lipicios, pe care urmează  îl răcească folosind un condensator. La rândul lui, acesta îndepărtează nivelul de umiditate și transportă aerul către ventilator, care expulzează aerul uscat în atmosferă.

3. Care sunt cele mai bune locuri din locuință pentru așezarea dezumidificatoarelor electrice?

Potrivit site-ului dedicat acestor aparate www.dezumidificatorelectric.ro, dezumidificatoarele se recomandă să fie așezate în zonele în care pot să apară problemele de umiditate. Vorbim aici despre subsoluri, dormitoare, băi și diverse zone comerciale. Cu toate acestea, aceste aparate pot fi instalate în orice zonă în care apare un nivel ridicat de umiditate.

4. Care este nivelul optim de umiditate dintr-o locuință?

În general, în fiecare locuință nivelul de umiditate ar trebui  se ridice la cel mult 50%. În cazul în care umiditatea relativă crește peste acest nivel, apar condiții propice în vederea dezvoltării mucegaiului, bacteriilor și a acarienilor de praf. Chiar și așaspecialiștii atenționează faptul  inclusiv un nivel de umiditate situat sub 30% afectează sănătatea. Tocmai din acest motiv, te poți confrunta cu virusuri de gripă și răcealăcăi respiratorii iritate sau chiar piele iritată.

Toate aceste aspecte sunt menite să te ajute să faci cea mai bună alegere în materie de dezumidificatoare electrice. Pe lângă faptul că faci o achiziție pe termen lung, poți să cunoști mai multe funcții pe care le poți utiliza în favoarea ta.