3 semne că este timpul să înlocuiți covorul din living

Găsirea covorului perfect poate fi o provocare, mai ales atunci când doriți să se potrivească cu majoritatea interiorului casei dvs. Cu toate acestea, la fel ca mocheta, acele covoare din living trebuie înlocuite în cele din urmă, indiferent de cât de des le curățați și de cât de bine le întrețineți.

 

Cu toate acestea, un covor vechi poate afecta dramatic senzația și aspectul interiorului casei. Deși ar trebui să faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă întreține covorul, există câteva semne că ar putea fi timpul să cumpărați unul nou.

Urme de uzură și rupturi

Un indicator că este timpul să înlocuiți acele covoare living este atunci când acestea sunt uzate. Acest lucru poate fi cauzat de trafic intens sau folosirea unui tip greșit de echipament de curățare a covoarelor. Traficul de picioare și curățarea covoarelor și a mochetelor cu echipamente de curățare abrazive pot deteriora iremediabil fibrele covorului. Fibrele covorului nu pot fi reparate, așa că, dacă acele covoare din living sunt deosebit de uzate, poate fi timpul pentru înlocuire.

 

Când un covor se uzează, acest lucru este greu de ratat. Locația covorului dvs. face diferența, deoarece dacă este chiar în interiorul ușii din față, va vedea mai mult trafic de picior decât dacă ar fi în camera de zi cu mobilier deasupra. Deși nu puteți face prea multe despre nivelul traficului, vă puteți asigura că utilizați soluțiile de curățare adecvate pentru a ridica murdăria și praful care se odihnesc în covor.

Pete iremediabile

Unul dintre primele semne că trebuie să înlocuiți acele covoare din living este dacă există o mulțime de pete pe ele. Dacă o pată nu este tratată imediat, se poate infiltra adânc în fibrele covorului și în căptușeală, ceea ce va duce la o zonă întunecată pe care nici cei mai buni detergenți de covoare nu o pot scoate fără un tratament prompt. Deși covoarele și mochetele pot fi tratate cu un strat protector, acest lucru se poate estompa în timp, ceea ce lasă covorul vulnerabil la pete.

 

Dacă covorul colectează pete care devin greu de îndepărtat, atunci este timpul să vă cumpărați unul nou. Deși puteți curăța petele pe măsură ce se întâmplă, în cele din urmă va ajunge la un punct în care ați curățat tot ce ați putut și covorul a început să se uzeze. Dacă solicitați ajutorul curățătorilor profesioniști de covoare și nici măcar ei nu pot îndepărta petele, atunci este timpul să începeți să căutați ceva nou.

 

Dacă mutați mobilier sau alte obiecte pentru a ascunde petele, probabil că este timpul să înlocuiți covorul. De asemenea, este important să știți că nu toate petele sunt la fel.

  • Petele pe bază de proteine. Acestea sunt cauzate de hrană și formulele pentru bebeluși, alimentele pe bază de smântână sau brânză, ouăle, fecalele și urina.
  • Petele pe bază de ulei. Acestea includ pete de grăsime auto sau ulei de motor, ulei și produse de păr, loțiune pentru mâini, grăsime de bucătărie, unt, slănină, sos pentru salate și loțiune de bronzare.
  • Petele de tanini. Acestea includ pete de la băuturi alcoolice, cafea sau ceai, fructe, băuturi răcoritoare și vin.
  • Petele de colorant. Acestea includ afine, cireșe, iarbă și muș Petele de coloranți pot fi problematice, deoarece coloranții sunt de obicei meniți să reziste.

Miros persistent

Dacă un covor are un miros destul de urât, acesta este și un indicator că trebuie să-l înlocuiți. Covoarele și mochetele pot începe să acumuleze mucegai, mai ales în zonele care prezintă multă umiditate. Acest lucru creează un miros neplăcut, iar mucegaiul este unul dintre cei mai importanți infractori ai alergiilor de interior. Dacă covorul dvs. miroase pentru că există mucegai în el – sau din orice alt motiv – este probabil cel mai bine să îl înlocuiți.

 

Covoarele care stau într-o cameră cu un nivel mai ridicat de umiditate pot dezvolta tipuri suplimentare de igrasie, iar pentru covoarele din camere mai reci, există încă șansa de mucegai. Oricum ar fi, dacă covorul dvs. începe să emane un miros pe care nu îl puteți elimina, ar trebui să căutați unul nou. Un alt indicator al mirosului este dacă simptomele alergice se înrăutățesc, deoarece acest lucru înseamnă că covorul a colectat prea mulți alergeni și polen, care vă agită alergenii.

 

Există câteva modalități de a prelungi viața covoarelor și mochetelor. Curățați întotdeauna petele imediat ce apar și asigurați-vă că utilizați soluția potrivită de curățare pentru tipul de covor pe care îl curățați. Aspirarea regulată cu echipamentul adecvat de curățare a covorului va ajuta la menținerea curată a covorului sau a mochetei, iar fibrele nu vor fi acoperite de un exces de produs. În plus, experții recomandă angajarea unui serviciu profesional de curățare a covoarelor o dată pe an, până la 18 luni.

 

Un covor vechi poate avea un efect dramatic asupra aspectului interiorului casei. Deși există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la prelungirea duratei de viață a covoarelor și a mochetelor, unele dintre ele pur și simplu nu pot fi salvate.

 

Deși puteți efectua o curățare de rutină a covorului, aspirarea acestuia nu vă va îmbunătăți șansele apariției unui miros sau a uzurii neatractive. Cu toate acestea, dacă credeți că a sosit timpul și aveți nevoie de un covor nou, căutați modele de covoare pentru living online, cu o speranță de viață mai lungă.