3 motive pentru a instala un șemineu în casa ta: confort, sănătate și efect terapeutic

Un șemineu poate fi folosit atât în scop decorativ, cât și ca sursă principală de încălzire a casei. Dacă ai decis să instalezi un șemineu în casa ta, îți sugerăm să alegi unul electric deoarece acesta reprezintă cea mai sigură alternativă la șemineul tradițional, pe gaz sau lemne.

Pot exista foarte multe motive pentru care oamenii optează pentru un șemineu electric pentru casă, însă principalele 3 motive sunt următoarele: confort, sănătate și efect terapeutic.

Confortul casei

Șemineul electric poate fi folosit și ca o sursă suplimentară de căldură. El începe să emită căldură imediat după conectarea directă la priză. În plus creează și o atmosferă de liniște și confort, ceea ce este important pentru starea psihică a oamenilor. Dacă iubești romantismul, este clar că farmecul flăcărilor de la șemineu, care imită bine flăcările reale, de la un șemineu pe lemne, te va impresiona. În plus, acest sistem este mult mai confortabil decât cel pe lemne, deoarece nu produce praf, fum sau gaze.

Poate fi montat pe perete sau poate fi încastrat în mobilă, are un design foarte atractiv și modern. Profilul poate fi unic, distinctiv și inovator, ori clasic și plin de rafinament. Este realizat în general din oțel inoxidabil, aluminiu și sticlă călită. Intensitatea căldurii poate fi reglată în mod continuu, iar distribuția ei se face uniform în cameră.

Beneficii pentru sănătate

Comparativ cu șemineul tradițional, pe lemne, cel electric nu produce fum și monoxid de carbon, acesta fiind un mare beneficiu pentru sănătate. Prin urmare, un șemineu electric este mult mai bun pentru casa ta, dacă ții cont de avantajele legate de sănătate. El nu necesită coș de fum, pentru că nu produce fum, cenușă și funingine, ca un șemineu pe lemne.

În plus, este foarte confortabil, oferă flăcări ce imită pe cele autentice, nu emite particule periculoase cancerigene, este ușor de instalat și de folosit, încălzește bine întreaga locuință în scurt timp.

Temperatura sa poate fi controlată printr-un termostat digital, astfel ea va fi menținută constantă în încăpere. Funcția de încălzire de la șemineul electric este independentă de flacără.

Conform unui studiu realizat de cercetători, căldura prea mare ne poate afecta somnul și abilitățile cognitive. Temperatura prea ridicată interferează cu sănătatea, cu starea de spirit și deci nu este indicată. Prin urmare un șemineu electric este mai indicat decât unul tradițional pe lemne, pentru că la el poate fi reglată temperatura la un nivel confortabil. Când este atinsă temperatura stabilită la termostatul digital, șemineul se oprește automat, nu mai emite căldură.

Efectul terapeutic

Șemineul electric oferă multe beneficii, printre care se numără și acelea terapeutice. El poate produce sunetul de buștean arzând ca un șemineu tradițional, într-un mod realist, deoarece are un dispozitiv ce imită foarte bine sunetul de buștean ce arde în foc.

Lemnul care trosnește evocă emoții pozitive și are un efect terapeutic bun asupra psihicului oamenilor. Specialiștii în sănătate consideră că șemineele au efect benefic asupra stării mentale a oamenilor. Ei se referă la faptul că oamenii pot contempla focul creat în șemineu și asta le aduce o stare de liniște și pace, ceea ce este un avantaj pentru sistemul nervos, pentru că stresul, starea de tensiune și de nervi sunt ameliorate.

Despre un astfel de sistem de încălzire se spune că îmbunătățește aerul din casă, combate bacteriile, praful, cum face de exemplu un șemineu cu focar electric 3D, la care sticla rămâne rece, chiar dacă se folosește funcția de încălzire. Șemineul este fără foc real, fără flăcări adevărate, deci nu reprezintă un pericol pentru copii sau animalele de companie, ca în cazul șemineului tradițional, pe lemne sau pe gaz.

Șemineul electric 3D este economic pentru buzunar și consumă pentru efectul de flacără mai puțin decât un bec incandescent.