10 Tipuri de Inele Argint cu Pietre

Inelele sunt poate cel mai semnificativ articol din colecția de bijuterii a unei femei. Purtarea lor poate fi urmărită încă din trecutul îndepărtat și a fost utilizată pe scară largă în civilizațiile antice din Egipt, Grecia și Roma. Inelele au fost folosite ca simbol al puterii, bogăției, dragostei și sunt întotdeauna o declarație la vedere.

Așadar, care sunt cele mai cunoscute tipuri de inele argint cu pietre și istoria lor?

  1. Inel de aniversare

Un inel în care pietrele prețioase sunt fixate pe 1/3 sau 1/2 din perimetrul benzii (verighetei). Gemele sunt de obicei așezate într-un canal sau într-un cadru. Banda în sine poate fi uniformă în lățime sau poate fi conică. Acest tip de inel este oferit în mod tradițional la o aniversare a nunții.

  1. Inel cu piatra de naștere

Un inel cu pietre semiprețioase asociate cu luna de naștere a unei persoane reprezintă o modalitate perfectă de a face un cadou personalizat de neuitat.

  1. Inel cocktail

Inelele cocktail au fost purtate pentru prima dată la petreceri cocktail în anii 1930, de unde li se trage și numele. Inelul cocktail are adesea o piatră centrală mare, însoțită de pietre mai mici secundare și o cupolă înaltă, ceea ce înseamnă că nu poate fi purtat sub mănușă, ci scopul lui este să impresioneze prin frumusețea pietrelor fine asociate.

  1. Inel de logodnă

Un inel oferit în mod tradițional unei femei ca simbol al angajamentului căsătoriei. Se poartă pe degetul inelar stâng. De obicei, este fixat cu un diamant, deși și alte pietre prețioase au devenit populare, cum ar fi un inel de logodnă cu safir.

  1. Inel vintage

Un inel care a fost realizat între 1920-1980 și acum revine în stil. Diferă de un inel antic, care a fost realizat cu peste 100 de ani în urmă.

  1. Inelul Eternitate

O bandă asortată cu o singură linie de pietre prețioase, de dimensiuni identice, inelul Eternity a fost popularizat de compania de diamante De Beers în secolul al XX-lea. Inelul Eternitate (sau Infinit) este purtat adesea de femeile căsătorite, care au primit acest inel cadou de la soții lor cu ocazia aniversării căsătoriei. Istoria sa datează din cele mai vechi timpuri, în perioada elisabetană, fiind cunoscut ca un inel de alianță și avea forma unui șarpe care își mușca propria coadă.

  1. Inel Halo

Inelul Halo este un model cu o singură piatră semprețioasă centrală, într-un halou de pietre mai mici, frecvent ales ca inel de logodnă în ultimii ani.

  1. Inel Solitaire Clasic

Este un inel foarte simplist ca model, cu o bandă de metal, care are o singură piatră la alegere, deși mulți oameni par să prefere un diamant. Acest tip de inel este oferit mai des decât altele ca inel de logodnă.

  1. Inel Promisiune

Inelul promisiune este oferit unui iubit sau  unei iubite ca simbol al angajamentului într-o relație. Mulți tineri consideră că este o promisiune să fii căsătorit cu persoana căreia îi oferi acest inel în dar într-o zi din viitor. De asemenea, poate însemna că o persoană îi promite fidelitatea celeilalte în relația lor de iubire. Inelele de promisiune identice sau complementare pot fi, de asemenea, schimbate între amici ca simbol al prieteniei veșnice. Inelele tradiționale de promisiune pot include motive precum inimi, inimi double sau pietre prețioase în formă de inimă.

  1. Inel Cluster

Un inel cluster prezintă o piatră principală în centru, înconjurată de un halou de versiuni mai mici ale aceleiași pietre. În trecut, aceste tipuri de inele argint cu pietre prezentau un rubin sau un smarald central, dar recent diamantele le-au luat locul in preferințe.

Magazinul podoabelemele.ro îți pune la dispoziție o colecție bogată de inele din argint cu pietre semiprețioase de toate culorile, la prețuri avantajoase. Vino să vezi oferta noastră!