10 familii nevoiașe din județul Sălaj, ajutate de Clubul Rotary Zalău, înainte de Paști

În prag de sărbători, Clubul Rotary Zalău a donat 10.000 lei către 10 familii nevoiașe din comunele Meseșenii de Jos, Crasna, Bănișor, Horoatu Crasnei și Cizer, din județul Sălaj. Fiecare familie a primit suma de 1.000 de lei, în cadrul unei vizite pe care rotarienii le-au făcut-o marți, 9 aprilie 2019. Selecția cazurilor sociale către care au mers aceste ajutoare a fost făcută, cu ajutorul autorităților locale din comunele respective, în funcție de situația materială și de starea de sănătate a membrilor fiecărei familii.
,,Este vorba de persoane bolnave, unele chiar netransportabile, cu vârste cuprinse între 52 și 88 ani. Unul dintre cele mai grave cazuri, care ne-a și marcat, a fost cel al unei femei de 88 de ani, singură, bolnavă și care are grijă de propriul copil cu probleme, căzut la pat. Au fost momente emoționante, atât pentru cei ce au primit, cât și pentru cei ce au dăruit, lacrimi pentru care nu există altă răsplată decât îmbrățisările sincere pe care le-am primit din belșug. Mulțumim reprezentanților Poliției locale din fiecare comună, ei s-au ocupat de întreaga logistică”, a declarat președintele Clubului Rotary Zalău, Gavril Iepure.
Cei 10.000 lei au fost strânși în urma unui eveniment caritabil, dar și a donațiilor proprii ale membrilor clubului. La spectacolul caritabil al Filarmonicii ”Dinu Lipatti” din Satu Mare, care a fost organizat de Clubul Rotary Zalău în data de 6 februarie 2019, s-au strâns 5.000 de lei. Ulterior, rotarienii au dublat suma și au decis donarea ei către cele 10 familii din județul Sălaj.
Președinte Rotary Zalău
Gavril Iepure

Leave a Comment