10 beneficii surprinzătoare ale statului la soare timp de 15 minute zilnic

Viața pe Pământ este inimaginabilă fără Soare. Lumina naturală este crucială pentru sănătatea și bunăstarea noastră și ajută la reglarea ritmurilor naturale ale corpului nostru. În același timp, lipsa soarelui din viața noastră ne poate afecta sănătatea în moduri surprinzătoare.

Este posibil să fi auzit că expunerea excesivă la lumina soarelui vă poate afecta pielea, dar știți că expunerea la razele calde ale soarelui la un anumit moment și într-o manieră consecventă poate fi destul de benefică? Poate vindeca numeroase boli de piele și, de asemenea, vă poate ajuta să vă ridicați starea de spirit. Expunerea la razele solare, numită și terapia cu lumină solară, a fost utilizată din cele mai vechi timpuri datorită proprietăților sale de combatere a bolilor.

Când ați stat ultima dată pe sezlong, în lumina directă soarelui? Și FYI, nu ne referim la căldura arzătoare de vară pe timp de caniculă. Se pare că este greu să vă amintiți ultima ședință de plajă, nu-i așa? Acest lucru se datorează faptului că de cele mai multe ori suntem în interior și, atunci când suntem afară, ne aplicăm cu atenție protecție solară.

Din păcate, acesta este unul dintre motivele pentru care în zilele noastre oamenii se confruntă cu probleme cu pielea și alte probleme legate de sănătate, deoarece le lipsește vitamina D, care este disponibilă din abundență în razele solare dimineața devreme. Tot ce aveți nevoie este doar 15 minute pentru a vă bucura la soare, pentru a vă metaboliza corpul și a vă oferi darurile sale pentru sănătate. Iată câteva beneficii uimitoare pentru sănătate ale statului la soare.
1. Statul la soare vă ajută să vă țineți sub control tensiunea arterială
Acest lucru este util mai ales pentru cei care se confruntă cu hipertensiune. Se crede că statul la soare ajută la activarea oxidului nitric care se găsește în stratul superior al pielii. Ajută la îmbunătățirea circulației sângelui prin lărgirea vaselor de sânge. Acest lucru vă ajută să vă țineți sub control tensiunea arterială.
2. Induce somnul
Dacă suferiți de insomnie, atunci în loc să luați pastile, încercați să faceți plajă. Statul la soare ajută la producerea de melatonina, care ajută la îmbunătățirea calității somnului.

3. Ajută la vindecarea problemelor de piele
Dacă credeți că razele solare vă pot distruge pielea, atunci ar trebui să vă gândiți din nou, deoarece scăldatul la soare devreme vă poate aduce beneficii. De fapt, potrivit unui studiu publicat în revista Climatoterapie a psoriazisului, terapia cu lumina soarelui vă poate ajuta să faceți față și problemelor extreme ale pielii.
4. Ajută la creșterea imunității
Întrucât lumina soarelui este o metodă veche de tratare a bolilor autoimune, este extraordinară pentru a întări sistemul imunitar al corpului.
5. Păstrează diabetul sub control
Acest lucru se datorează prezenței vitaminei D, care este perenă în producția de insulină în organism. Acest lucru poate ajuta la evitarea sau controlul diabetului.
6. A face o baie de soare vă ajută să vă relaxați
Vă calmează mușchii și ajută la dezvoltarea cognitivă a creierului.
7. Este minunată pentru sănătatea oaselor
Din nou, vitamina D joacă un rol important aici, deoarece ajută la o mai bună absorbție a calciului în organism și vă face oasele mai puternice ca niciodată.
8. Ajută și la combaterea depresiei
Soarele vă îmbunătățește starea de spirit, mai ales în timpul sezonului de iarnă, când sunt observate semnele tulburării afective sezoniere. Statul la soare timp de 15 minute vă va face să vă simțiți energizat și mult mai liniștit.
9. Soarele este minunat și pentru ochi
Vitamina D, numită și vitamina viziunii, joacă un rol și aici. Nu este nevoie să vă uitați la soare pentru o viziune mai bună. Stați la soare timp de 15 minute și gata, vă păstrați ochii fericiți și sănătoși.
10. Scade șansele de Alzheimer
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, s-a constatat că pacienții cu Alzheimer expuși la lumină puternică aveau mai puține simptome de depresie și uitare. Deci, doamnelor, fiți gata să vă scufundați în soare.