Zece comune din Sălaj vor avea centre medicale

Potrivit unui comunicat postat recent de către parlamentarul sălăjean dr. Florian Neaga, pe pagina de Facebook, un număr de zece comune din județ vor primi finanțare pentru înființarea, construirea și dotarea de centre medicale comunitare. Acestea se găsesc în prezent pe lista cu obiective aprobate pentru finanțare la Ministerului Sănătății, după evaluarea proiectelor depuse pentru 200 de centre comunitare integrate în zonele în care accesul la servicii medicale este deficitar. Prin acest program se are în vedere un acces mai bun la servicii medicale atât în mediul rural cât și în zonele defavorizate.

Investiția totală, la nivelul celor 200 de centre medicale aprobate, se ridică la 40 de milioane de euro, cu finanțare directă prin PNRR. În aceste noi centre vor funcționa cabinete pentru medicii de familie, laboratoare de tip “point of care” pentru analize uzuale, cabinete pentru medici specialiști, cabinete pentru moașe și cabinete stomatologice. Finanțarea include construirea centrelor dar și dotarea acestora cu echipamentele medicale necesare.

Pentru locuitorii celor zece comune din județ care sunt cuprinse în program (Gârbou, Crasna, Hida, Horoatu Crasnei, Mirșid, Șărmășag, Românași, Ileanda, Valcău de Jos și Nușfalău), acest pas reprezintă o îmbunătățire considerabilă a asistenței și îngrijirii medicale dar și a nivelului de trai. Florian Neaga este de părere că acest lucru este cu atât mai important, cu cât se cunoaște faptul că județul nostru se confruntă cu cel mai grav deficit de medici de familie în mediul rural la nivelul regiunii Nord-Vest. În opinia sa, implicarea autorităților locale și a primăriilor din aceste zece commune a fost deosebit de importantă. Parlamentarul sălăjean mai spune că acest pas nu este totuși suficient la nivel de județ, și prin urmare efortul pentru eficientizarea sistemului medical local și național trebuie să fie unul constant.

4 Thoughts to “Zece comune din Sălaj vor avea centre medicale”

  1. […] Potrivit unui comunicat postat recent de către parlamentarul sălăjean dr. Florian Neaga, pe pagina de Facebook, un număr de zece comune din județ vor primi finanțare pentru înființarea, construirea și dotarea de centre medicale comunitare. Acestea se găsesc în prezent pe lista cu obiective aprobate pentru finanțare la Ministerului Sănătății, după evaluarea proiectelor depuse pentru 200 de centre comunitare integrate în zonele în care accesul la servicii medicale este deficitar. Prin acest program se are în vedere un acces mai bun la servicii medicale atât în mediul rural cât și… Citeste mai mult […]

  2. […] Potrivit unui comunicat postat recent de către parlamentarul sălăjean dr. Florian Neaga, pe pagina de Facebook, un număr de zece comune din județ vor primi finanțare pentru înființarea, construirea și dotarea de centre medicale comunitare. Acestea se găsesc în prezent pe lista cu obiective aprobate pentru finanțare la Ministerului Sănătății, după evaluarea proiectelor depuse pentru 200 de centre comunitare integrate în zonele în care accesul la servicii medicale este deficitar. Prin acest program se are în vedere un acces mai bun la servicii medicale atât în mediul rural cât și…  » Mai multe detalii […]

  3. Diana

    Credeți? Eu unul nu! E ce se spume vor avea? De ce nu se spune, au! Răspunsul e simplu: ptr ca de aproape 34 de ani, tara aceasta, orașul acesta, comuna aceasta au fost conduse de impostori, neaveniții, lipsiți de cel mai elementar bun simt, fără expertiza, nepricepuți și as putea continua! Asta e realitatea!!!!!

  4. Ion

    Aceste centre vor fi ca s Centrele de Informare turistica,niste cladiri goale,fara personal de specialitate care se vor degrada in timp fara sa-si indeplineasca menirea!

Leave a Comment