Veşti bune! Spitalul Judeţean are un nou chirurg pediatru 

Doctorul Ioan Aşchilean s-a alăturat echipei de specialişti a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, după ce a promovat concursul organizat de către cea mai mare unitate medicală din judeţ.

Potrivit informaţiilor furnizate de către managerul Laurenţiu Barna, medicul specialist în chirurgie pediatrică şi-a intrat în pâine de la 1 august, şi lucrează în cadrul Compartimentului Chirurgie-Ortopedie Infantilă, condusă de dr. Horea Jidveianu.

Acesta din urmă a fost ţinta mai multor sesizări venite din partea părinţilor pacienţilor, care au reclamat comportamentul nepotrivit al medicului, precum şi limbajul său necuviincios.

Decizia conducerii SJU Zalău de a crea un al doilea post de chirurg pediatru a venit la scurt timp după ultimul scandal în care doctorul a fost implicat, când mama unui fost pacient tratat de şeful Compartimentului a reclamat atitudinea necorespunzătoare pe care acesta a avut-o vizavi de ea şi pruncul său.

Managerul susţinea atunci că angajarea a încă unui medic este necesară întrucât dr. Horea Jidveianu este nevoit să se împartă între Compartiment şi ambulatoriul de specialitate, dar şi pentru că „există adresabilitate în această specialitate”. Potrivit spuselor sale, în cursul anului 2015 au fost efectuate 704 spitalizări continue şi spitalizări de zi şi 491 de consultaţii în ambulator, programul în cabinetul din ambulator fiind de doar patru ore pe săptămână.

Doctorul Ioan Aşchilean este familiarizat cu munca în cadrul SJU Zalău, el suplinindu-l pe superiorul său în 2015, timp de o lună. După cum ne-a declarat Laurenţiu Barna, noul specialist de la Spital se va număra printre primii beneficiari ai locuinţelor de serviciu pe care Consiliul Judeţean Sălaj le-a amenajat în fosta clădire a Şcolii de Arte şi Meserii „Meseşul” Zalău.

Imobilul a fost reabilitat şi refuncţionalizat în urma unei investiţii în valoare de două milioane de lei, asigurată de la bugetul judeţului, şi dispune de 36 de apartamente cu una şi două camere.

Compartimentul Chirurgie-Ortopedie Infantilă este condus din 2010 de către dr. Horea Jidveianu. De-a lungul carierei sale din SJU Zalău, Jidveianu a fost implicat în mai multe scandaluri, după ce părinţii unor copii trataţi de către medic s-au plâns fie de atitudinea specialistului, fie de calitatea serviciilor medicale oferite de către acesta. Pe numele chirurgului pediatru au fost formulate o serie de reclamaţii atât la Reprezentantul Pacientului din SJU Zalău, cât şi la Colegiul Medicilor, dar şi plângeri penale. Niciuna, însă, nu s-a lăsat cu sancţiuni.

Alte articole

One Thought to “Veşti bune! Spitalul Judeţean are un nou chirurg pediatru ”

  1. Anonim

    adevarul e ca ducem lipsa de specialisti, si primara (poate ca primarul asta nou) ne aude si gandeste un sistem de stimulare a medicilor sa se stabileasca la noi in oras. Solutia ar fi sa-i dea afara pe tiganii din Dumbrava/Pacii (sa-i mute in ghetou) si in acele blocuri sa fie amenajate apartamente pentru medicii tineri care doresc sa se stabileasca in oras. Nu merita sa tinem tigani pe banii nostri si sa nu ajutam spitalele sa poata atrage medici de calitate in ele.
    p.s. daca mergi la urgenta UPU e plin numai de tigani si toti asteapta sa fie tratati regeste, caci asa sunt obisnuiti de politicienii nostril de rahat, care au fugit intodeauna dupa voturle lor

Leave a Comment