Vârful sezonului gripal ar putea fi între 15 ianuarie şi 10 februarie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că vârful sezonului gripal ar putea fi în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, relatează Agerpres.

„Sezonul gripal în acest an este decalat cu câteva săptămâni. (…) Este posibil ca vârful să fie în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, după care va urma o scădere a cazurilor de viroză respiratorie, inclusiv de gripă. Este a treia săptămână epidemică”, a explicat ministrul într-o conferinţă de presă, la care a participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Potrivit lui Rafila, rata de pozitivare pentru infecţia gripală înregistrată în săptămână 26 decembrie – 1 ianuarie este de 37%.

Cu o săptămână înainte, rata de pozitivare a fost de 32%.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Vârful sezonului gripal ar putea fi între 15 ianuarie şi 10 februarie”

  1. […] Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că vârful sezonului gripal ar putea fi în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, relatează Agerpres. „Sezonul gripal în acest an este decalat cu câteva săptămâni. (…) Este posibil ca vârful să fie în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, după care va urma o scădere a cazurilor de viroză respiratorie, inclusiv de gripă. Este a treia săptămână epidemică”, a explicat ministrul într-o conferinţă de presă, la care a participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Potrivit lui Rafila, rata de pozitivare pentru infecţia gripală… Citeste mai mult […]

Leave a Comment