Urgența Spitalului Județean – la un pas de colaps

Urgența Spitalului Județean Zalău, cel mai mare din județ, este la un pas de colaps. Sunt foarte multe cadre medicale infectate cu COVID, altele în izolare la domiciliu sau care așteaptă rezultatele testărilor. Mai mult, paturile din Urgență sunt pline, oamenii așteaptă pe holuri sau afară. Cadrele medicale au activitate intensă şi imensă, toată lumea este obosită, epuizată, însă încearcă să facă faţă.

Cu toate acestea, Prefectura și DSP-ul transmit zilnic comunicate, cum că totul este sub control. Aceasta în timp ce zilnic se înregistrează sute de cazuri noi Covid, mor oameni, mai mult – de două zile suntem primii în țară la incidența infectării la mia de locuitori.

M. S.

12 Thoughts to “Urgența Spitalului Județean – la un pas de colaps”

 1. Anonim

  Se materializează în accente tragice multiplele ignorări ale necesității scăderii mișcărilor aleatorii de multe ori nu imperios necesare ,dar determinate și impuse de instituții ce au vrut să arate că lucrează în slujba cetățenilor. Stereotipurile birocratice nedublate de digitalizare,adresabilitatea potențialilor pacienți care au avut un asalt continuu asupra spitalului și halatelor albe ,de multe ori stand la indemana și soluții de telemedicina dublate de digitalizarea formalitatilor aferente rețetelor,biletelor de trimitere ,adeverințe,fise medicale…etc.,. Repetarea lor tardivă nu mai are sens deoarece suferințele sistemului medical s-au acutizat si numai soluțiile radicale ,dar și acestea luate luate urgent și decisiv de genul celor ce acum le rememoram că au fost luate în primăvara anului mai pot redresa treptat situația….

 2. Anonim

  Domnilor din administratie luati masuri de carantinare !!!.Nu va temeti de Dumnezeu??? ,nu vedeti cati oameni mor,cati infectati si stiti foarte bine ca spitalele nu mai rezista,medici nu sunt!!!
  Dumnezeu sa va dea minte!!!

 3. Anonim

  Prefectul sia aia dela Dsp sunt un fel de Bonnie si Clyde

  1. Gânditorul de la Hamangia

   Arafat este arhitectul haosului generalizat in epidemia Covid ,autointitulat cu multa aroganta comandant al actiunii ,deci un dictator absolut intr-o schema organizatorica de mucava ,cauta sa culpabilizeze medicii si asistentii medicali cu epitetul de lasi ordinari …..dintre care unii nu mai sunt printre noi ,altii sunt epuizati fizic iar altii refuza sa aleaga cine va trai si cine nu….De ce acest personaj proeminent al catastrofelor memorabie ale medicinei de urgenta …..tocmai comemoram Colectiv 2015 nu explica ce solutii si viziune de durata are are pe langa aceia de a decima si bruma de medici ramasa pe baricade pentru ca cetateanul de rand sa aiba o sansa la supravietuire in ciuda inconstienteicu masca sau fara ….Si in final cand medicii vor constata ca nu te poti lupta cu prostia si aroganta multiplicata asimtotic si vor capitula cu sau fara partile dorsale expuse , pentru faptul ca nu mai vor sa fie niste eroi purtati ca niste moaste de la ATI la ATI victime sigure ale unei lipse de viziune si capabilitate organizatorica ,cine o sa mai trateze pacientii cu celelalte zeci de boli care din pacate vor fi si in continuare companionii civilizatiei umane ….

  2. Anonim

   Posibili avatari in varianta matura ca punte intre marea criza economica si marea criza Covid …..

   1. Anonim

    epilog la 20:27

 4. Așteptăm rezultatele anchetei

  Arafat zice că sunt și medici care și-au pus coada pe spinare!

  1. Anonim

   Mai bine ti-ai ancheta putinii neuroni pe care totusi e de presupus ca-i posezi din moment ce ai fantezii arboricole ,sau ai ramas suspendat cu propria coada de craca ta existentiala in vesnica dilema a evolutiei de la primate la homo erectus .

   1. Așteptăm rezultatele anchetei

    No, așe-i că cel mai rău supără adevărul ?

    1. Anonim

     Nu adevărul supără….pentru că el este relativ și fiecare are dreptul la păreri ,păcat este că în loc de solidaritatea umană medic pacient tronează manipularea care divide societatea în judecători și condamnați fara procese de conștiință și fără discernământ.Oricum înainte de a ridica piatra e necesar să și judeci daca ai dreptul să o faci pentru că migrația masiva a medicilor se datorează în primul rând celor care i-au pus la zidul infamiei considerând aceasta breasla profesionala niste corupți patologici,lași si sfidatori cu pacientul de rand,ignorând ca cei ce au rămas au foști niste naivi care au crezut la modul general că și pacienții inconștienți merita compasiune și vor primi și un gram de recunoștință pentru acest lucru.

 5. Anonim

  Vai de capul nostru! acum a fost in direct la Digi d nul prefect Turcas si se vede clar ca sunt depasiti de situatie.Asteptati domnule prefect platoul fara nici o masura serioasa??Nu va este teama de Dumnezeu sa lasati lumea sa moara,tinerii inconstienti sa se inbolnaveasca??
  Stiti foarte bine realitatea si impreuna cu d na de la DSP asteptati sa se inbolnaveasca toata lumea pe principiul cine scapa bine cine nu asta este.
  Astea sunt declaratiile publice facute de d na DSP.
  Voi daca ajungeti bolnavi o sa aveti si pat si tot tratamentul posibil din tara asta pe cand noi oamenii de rand …..!!!
  Sa nu uitati esentialul in fata lui Dumnezeu toti suntem egali asa ca doar el stie cine scapa si cine nu.

 6. sive

  jos cu adminisrtatia spitalului si cu toti psdei

Leave a Comment