Un medicament des folosit de români, retras de pe piață. Nu-l mai folosiți dacă îl aveți acasă!

Agenţia naţională pentru medicamente din Franţa, în colaborare cu producătorul, a decis să suspende autorizaţia de punere pe piaţă a medicamentului Pneumorel, vândut în România sub numele de Eurespal. Acest medicament era comercializat sub formă de sirop, dar și tablete.

În Franţa, producătorul a retras medicamentul în toate formele sale, pastile şi sirop, din farmacii şi depozite. De asemenea, a cerut medicilor să nu-l mai prescrie. În plus, cei care fac tratament cu Pneumorel trebuie să înceteze imediat şi să ducă flacoanele sau cutiile rămase la distrugere.

Autorităţile franceze le-au informat pe cele europene, care vor investiga situaţia ca să formuleze un răspuns unitar pentru întregul continent.

Eurespal, un medicament împotriva tusei pe care medicii îl recomandă inclusiv copiilor, sub formă de sirop și comprimate, este un sirop foarte popular și des folosit inclusiv în România. Hotărârea a venit după ce noi studii, făcute în ultimul an, au arătat că substanţa activă, fenspiridă, poate provoca probleme cardiace. medicamentul nu mai poate fi cumpărat din farmacii, începând din această săptămână.

Alte articole

Leave a Comment