Ultimele zile de interimat la Casa de Asigurări

Posturile de preşedinte-director general ale caselor de asigurări de sănătate din toată ţara au fost scoase la concurs. Cei doritori să conducă instituţia de la nivelul judeţului Sălaj îşi pot depune dosarele până în 19 februarie.
La începutul lunii martie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va organiza concurs pentru ocuparea posturilor de preşedinte-director general la nivelul întregii ţări, conduse din toamna anului trecut de către directori interimari. Atunci, un ordin venit de la Bucureşti i-a înlăturat din funcţii pe toţi cei 42 de şefi ai caselor judeţene, inclusiv pe cel al structurii din Bucureşti. Decizia a fost luată ca urmare a modificării a peste 50 la sută din indicatorii de performanţă, ceea ce înseamnă că, în mod automat, vechile contracte semnate între CNAS şi casele judeţene au devenit nule, conform legislaţiei, indiferent de perioada pentru care a fost semnat iniţial.
Astfel, după trei ani petrecuţi la cârma CAS Sălaj, Marius Tăutu a fost eliberat din funcţie, în locul său fiind numită Olga Stana, director relaţii contractuale în cadrul instituţiei, desemnată să asigure interimatul până la organizarea unui concurs.
Dosarele celor interesaţi să preia şefia Casei judeţene se depun până în 19 februarie, urmând ca rezultatele selecţiei de dosare să fie afişate după cinci zile. Concursul propriu-zis va consta într-o probă scrisă, în 2 martie, şi un interviu, a cărui dată va fi comunicată ulterior.
Contactat, directorul interimar Olga Stana ne-a declarat că deocamdată nu a luat o decizie privind posibila sa participare la concurs. “Am timp până în 19 februarie să mă hotărăsc”, a precizat Stana.

Alte articole

2 Thoughts to “Ultimele zile de interimat la Casa de Asigurări”

 1. Bobby

  Intrebare la Radio EREVAN
  Dar fostul presedinte demis participa ?

  Raspuns:

  Da, pentru ca este un soldat universal care nu se da batut niciodata !

 2. Anonim

  Da din Salaj cine merge totusi la concurs???

Leave a Comment