Trei centre pentru evaluarea copiilor sălăjeni cu viroze respiratorii

În Sălaj au fost înfiinţate trei centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a uşura accesul la asistenţă medicală pentru copii şi pentru a reduce aglomeraţia şi timpul de aşteptare în unităţile de primiri urgenţe, potrivit Ministerului Sănătăţii. Centrele funcţionează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, la Spitalul Orăşenesc Jibou şi la Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei.

Centrul amenajat la Şimleu funcţionează zilnic între orele 8 – 14, de luni până vineri. La Jibou, centrul funcţionează de luni până vineri între orele 7 şi 8, dar şi în intervalul 13 – 14. La Zalău, centrul este deschis de luni până vineri între 8 – 14. Conform Ministerului Sănăţii, la nivel naţional, sunt pregătite 59 de unităţi ambulatorii pentru copii, cu circuite separate. Copiii care au simptome de viroză respiratorie vor fi evaluaţi clinic de către medicul de familie şi, după caz, clinic, imagistic şi biologic de medicii specialişti din centrele de evaluare. Acestea au spaţii special destinate, cu circuite funcţionale corespunzătoare. Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3 – 5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumaţi de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică. Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcţionaţi de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU). Evaluarea clinică a pacientului pediatric se va realiza în conformitate cu Ghidul „Insuficienţă respiratorie acută la sugar – evaluare şi tratament imediat”, aprobat de Comisia de Pediatrie a Ministerului Sănătăţii.

One Thought to “Trei centre pentru evaluarea copiilor sălăjeni cu viroze respiratorii”

  1. […] În Sălaj au fost înfiinţate trei centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a uşura accesul la asistenţă medicală pentru copii şi pentru a reduce aglomeraţia şi timpul de aşteptare în unităţile de primiri urgenţe, potrivit Ministerului Sănătăţii. Centrele funcţionează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, la Spitalul Orăşenesc Jibou şi la Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei. Centrul amenajat la Şimleu funcţionează zilnic între orele 8 – 14, de luni până vineri. La Jibou, centrul funcţionează de luni până vineri între orele 7 şi 8,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment