Scandal într-o familie de vârstnici. La 81 de ani, dosar penal și ordin de protecție pentru că și-a agresat soția

Pentru că a fost agresiv cu soția sa, un bărbat în vârstă de 81 de ani din localitatea Plopiș s-a ales cu dosar de cercetare penală. După cum au explicat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sălaj, la finalul săptămâmii trecute polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au fost sesizați în urma unui apel primit prin 112 că în localitatea Plopiș are loc un scandal în familie. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, au aplanat conflictul și au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului după ce, în urma verificărilor efectuate, au constatat că acesta a manifestat un comportament agresiv față de soția sa. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unității de parchet competente.

Recomandări din partea polițiștilor

Pe această cale, polițiștii vin cu o serie de recomandări. Sesizați prin apel 112 actele de violență domestică, cereți sprijin și ajutor!Violenţa domestică reprezintă un tipar de comportament folosit pentru a obţine sau a menţine puterea şi controlul asupra unui partener apropiat, intim. Se poate manifesta prin acțiuni fizice, sexuale, emoționale, economice sau psihologice sau amenințări cu acțiuni care influențează o altă persoană. Acestea includ orice comportamente care sperie, intimidează, terorizează, manipulează, rănesc sau umilesc pe cineva. Violența domestică afectează persoanele din toate mediile socio-economice și din toate nivelurile de educație, indiferent de rasă, etnie, vârstă, orientare sexuală, religie sau sex. „Dacă te afli în oricare dintre situațiile abuzive descrise mai sus, trebuie să știi că: nu ești tu de vină pentru că ai fost bătut/ă sau maltratat/ă; nu ești tu de vină pentru comportamentul abuziv al partenerului/partenerei tău/tale, al fratelui sau surorii tale, al părinților sau copiilor tăi; meriți să fii tratat/ă cu respect; meriți să trăiești în siguranță și să ai o viață fericită; nu ești singur/ă și există oameni care doresc să te ajute!”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj. Persoanele aflate în oricare dintre situațiile abuzive descrise pot să își facă un plan de siguranţă care să conţină: persoanele cu care pot să discute despre abuz, care pot oferi un refugiu în caz de nevoie, care pot consilia şi sprijini, care pot să depună mărturie în cazul în care se ajunge la proces şi cărora le pot înmânate spre păstrare documentele importante, constând în bani etc. De asemenea, numerele de telefon la care se poate apela la nevoie, lista cu obiectele de care au nevoie în cazul în care trebuie să plece; prezentarea la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi obţinerea certificatului medico-legal; prezența la Poliţie pentru a depune plângere; adresarea către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului în cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor. Să nu vă retrageți plângerea și să solicitați instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie care vă apără de agresor”, au adăugat polițiștii.

foto cu caracter informativ

2 Thoughts to “Scandal într-o familie de vârstnici. La 81 de ani, dosar penal și ordin de protecție pentru că și-a agresat soția”

  1. […] Pentru că a fost agresiv cu soția sa, un bărbat în vârstă de 81 de ani din localitatea Plopiș s-a ales cu dosar de cercetare penală. După cum au explicat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sălaj Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    O fi luat pastila albastră.

Leave a Comment