Te poate ajuta un Apple Watch să slăbești?

Smartwatch-urile au devenit adevărați parteneri de fitness și nu numai. Acest mig gadget vine echipat cu funcții multiple, menite să ne ajute și să ne simplifice cât mai mult viața. Compania americană Apple a lansat în toamna anului trecut noul Apple Watch 6. Întrebarea rămâne dacă te poate ajuta un astfel de Apple Watch să slăbești, iar dacă da, cum?

În principiu, un Apple Watch îți poate oferi și poate stoca informația necesara de care ai nevoie pentru a slăbi. Toate funcțiile pe care acest ceas le are sunt special create pentru a monitoriza activitatea ta fizică, dar și caloriile cosumate, ritumul inimii, somnul și te poate ajuta să îți setezi obiective. Iată mai jos câteva aplicații și funcții pe pe care le poți utiliza pentru a slăbi.

Somnul

Prima funcție pe care ar trebui să o utilizezi este cea de monitorizare a somnului.  Somnul are impact foarte mare asupra metabolismului, a energiei și a motivației. Dacă reușești să dormi bine, ai din start o fundație foarte bună pentru a-ți atinge scopul.

Acum poți urmări foarte ușor pe Apple Watch cât de mult dormi. Poți să îți setezi ore la care să te culci și la care să te trezești. Poți să programezi alarme și poți verifica din aplicația telefonului cât de mult ai dormit și dacă ți-ai atins sau nu numărul de ore de somn pentru săptămâna respectivă.

Stand Ring

Apple Watch are o funcție numită Stand Ring pe care îl poți ”închide” doar dacă stai în picioare pentru cel puțin un minut în 12 ore diferite ale zilei. Ideea este să te miști. Conform cercetătorilor, pentru a fi sănătos nu trebuie doar să faci exerciții intense de 2-3 ori pe săptămână, ci trebuie să fii activ pe întreaga durată a zilei. Un Apple Watch te ajută să faci exact acest lucru prin notificarea de mișcare și prin Stand Ring. Prin atingerea target-ului sau chiar depășirea lui, vei ști că ai fost activ pe întreaga durată a zilei. Nu contează dacă mergi 5 minute sau faci 10 genuflexiuni. Important este să te miști.

Caloriile

Principala funcție a unui Apple Watch este să îți monitorizeze activitatea. De la simplii pași până la alergat sau chiar și înot, acest mic device îți poate spune distanța pe care ai parcurs-o, timpul pe care l-ai petrecut făcând activitatea, dar în mod special caloriile pe care le-ai ars. Cu siguranță numărul caloriilor nu este unul exact, însă te poate ajuta să îți formezi o idee despre câtă activitate ar trebui să mai faci. Poți combina aceste informații cu cele dintr-o aplicație de monitorizat caloriile din mâncare. Principalul mod prin care poți să slăbești este deficitul caloric, însă acesta nu trebuie să fie prea mare. Din punct de vedere al alimentației, poți consulta un nutriționist pentru a primi mai multe indicații și sfaturi.

Împărtășește

Un Apple Watch îți permite să împărtășești anumite infromații legate de activitatea ta cu prietenii tăi. În acest fel, faptul că vei vedea câtă activitate fac prietenii tăi te va motiva să faci și tu mai multă activitate și vice-versa. Este foarte ușor să adaugi parteneri de fitness în secțiunea de Sharing a aplicației Activity a iPhone-ului tău. Ulterior, poți verifica pe Apple Watch pentru a vedea ce fac prietenii tăi și cum se compară cu activitatea prietenilor tăi pe tot parcursul zilei, utilizând cercurile de activitate. Poți chiar să trimiți și mesaje pe ceasul prietenilor tăi pentru a îi motiva sau chiar pentru a te lăuda. Motivația contează foarte mult atunci cânt devi activ, iar faptul că poți face asta alături de prietenii tăi te va încuraja și mai mult.

Acestea sunt puține din modurile prin care un Apple Watch poate fi cel mai bun partener în activitățile tale zilnice, la sală sau la muncă. Cu toate acestea, toată munca depinde de tine și de motivația ta pentru a fi mereu activ și a-ți depăși limitele.