Spitalul din Crasna va fi modernizat

Spitalul de Boli Cronice din Crasna are şanse să obţină o finanţare prin Programul Operaţional Regional – Axa 3, care să permită reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului de specialitate. Managerul unităţii medicale, Andrea Nagy, a declarat că proiectul privind toate aceste investiţii a fost depus spre finanţare încă din 2009, însă întrucât la vremea respectivă au fost selectate alte spitale pentru a primi ajutor financiar, a fost lăsat în stand by. Ulterior, însă, pe axa respectivă de finanţare au mai rămas fonduri disponibile, astfel că Spitalul de Boli Cronice Crasna are şanse să primească banii necesari pentru modernizarea ambulatoriului. “Am fost contactaţi şi ni s-a cerut să actualizăm documentaţia, acolo unde este cazul. Vrem să reabilităm şi să modernizăm cabinetul de pediatrie, cel de Interne, cel de Recuperare, precum şi laboratorul spitalului. Este vorba atât de lucrări de renovarea a spaţiilor, precum şi de dotarea lor cu aparatură medicală specifică”, a declarat Andrea Nagy.
Potrivit sursei citate, în cazul în care finanţarea va fi obţinută, vor fi achiziţionate echipamente medicale pentru laborator, un ecograf modern pentru cabinetul de Interne, aparate de terapie combinată şi magneto-terapie. De asemenea, vor fi cumpărate echipamente care să permită pacienţilor să facă băi cu parafină, apele sulfuroase de la Crasna fiind benefice la tratarea bolilor reumatice.
Valoarea investiţiei este estimată la 2,2 milioane de lei şi, potrivit primarului comunei Crasna, Emeric Pop, 97 la sută din sumă ar putea fi asigurată prin POR, diferenţa urmând să fie contribuţa administraţiei locale.

Alte articole

Leave a Comment