Se deschide încă un laborator de analize medicale în Zalău

Un nou laborator de analize medicale va deveni funcţional, începând de joi, 1 august, în municipiul Zalău. Acesta va funcţiona în cadrul clinicii nou construite, Bio-Lab, situată pe strada Simion Bărnuţiu din municipiu. Unitatea medicală, construită prin fonduri europene, are o suprafaţă totală de 1.509 metri pătraţi, iar pe lângă analize medicale, cei interesaţi pot beneficia şi de consultaţii medicale.

După cum a explicat administratorul clinicii, Lucian Groza, în cadrul conferinţei de presă, de miercuri, 24 iulie, cu ocazia finalizării proiectului, au fost amenajate şi şase cabinete medicale, iar până în prezent, şi-au manifestat intenţia de colaborare câţiva medici, printre care un neurolog, endocrinolog, ftiziolog şi un medic de familie. „Intenţionăm să acoperim cât mai mult aria serviciilor medicale, în special, din categoria celor mai solicitate. Sperăm ca în viitorul apropiat să avem şi un medic oftalmolog şi unul gastroenterolog”, a completat acesta.
Proiectul, intitulat „Dezvoltarea şi creşterea competitivităţii pe piaţa serviciilor medicale din judeţul Sălaj a firmei SC BIO-LAB SRL”, s-a derulat în perioada 28.07.2011 – 27.07.2013, iar valoarea totală a acestuia a fost de 420.000 de euro, din care valoarea nerambursabilă a fost de 200.000 de euro. Finanţarea a fost obţinută prin Programul Operational Regional Axa Prioritara 4 “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local” Domeniul major de interventie 4.3. “Sprijinirea dezvotarii microintreprinderilor”. Principalul obiectiv vizat prin proiectul menţionat a fost sprijinirea mediului local de afaceri şi în special a domeniului serviciilor medicale prin asigurarea condiţiilor de dezvoltare şi îmbunătăţire a serviciilor oferite de Bio Lab.
În urma implementării proiectului s-a reuşit asigurarea infrastructurii necesare furnizarii unor servicii medicale de calitate prin construirea unei clinici în suprafaţă totală de 1509 metri pătraţi pentru furnizarea a două tipuri principale de servicii medicale, şi anume: analize şi consultatii medicale, achiziţionarea de echipamente de specialitate necesare furnizării serviciilor medicale, amenajarea unui laborator de analize toxicologice şi, nu în ultimul rând, crearea de noi locuri de muncă.
„Cazul Bio-Lab a fost unul fericit, deoarece, spre bucuria noastră, ca firmă de consultanţă, este mult mai uşor să nu intervină şi banca, beneficiarul având surse proprii, spre deosebire de majoritatea beneficiarilor, care apelează la bancă. În cazul acestora instituţia bancară devine un pilon important, iar beneficiarii ajung să depindă de aceasta. Având în vedere că ne-am încadrat în termenul prevăzut, pot spune că implementarea proiectului a decurs normal, fără întârzieri”, a precizat reprezentantul firmei de consultanţă.

4 Thoughts to “Se deschide încă un laborator de analize medicale în Zalău”

 1. Anonim

  excelent!…nadajduim sa fie obuna alternativa la ce exista acum!

 2. Anonim

  foarte bine…ceva bun in zalau…si putina concurenta…..pentru altiii…

 3. Anonim

  Laboratoarele private din zalau practica preturi duble fata de cel al spitalului judetean.Asa ca prima data intrebati pretul / prestatie solicitata si apoi hotarati furnizorul de analize.

 4. m

  felicitari sincere pentru domnul Groza , a fost , este si cu siguranta va ramane un adevarat profesionist , la laboratoarele lui analizele chiar se fac corect ; pentru restul , am mari dubii , experientele de-a lungul anilor m-au convins

Leave a Comment