Șapte copii au murit anul trecut în Sălaj

În Sălaj au fost înregistrate anul trecut șapte cazuri de mortalitate infantilă, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Sălaj. Malformațiile congenitale reprezintă principala cauză a mortalității infantile.

Fenomenul mortalității infantile nu a înregistrat creșteri îngrijorătoare în ultimii ani, cele mai multe probleme fiind semnalate în comunități vulnerabile, dar și la copiii cu probleme mari de sănătate. Oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj au anunțat că, pe parcursul anului 2021, în Sălaj, au fost înregistrate șapte cazuri de deces la copii. „Principala cauză de deces este reprezentată de malformațiile congenitale cu 43 la sută, malformațiile aparatului respirator reprezintă o altă cauză, dar și afecțiunile perinatale”, a explicat directorul DSP Sălaj, dr. Ligia Marincaș.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Șapte copii au murit anul trecut în Sălaj”

  1. […] În Sălaj au fost înregistrate anul trecut șapte cazuri de mortalitate infantilă, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Sălaj. Malformațiile congenitale reprezintă principala cauză a mortalității infantile. Fenomenul mortalității infantile nu a înregistrat creșteri îngrijorătoare în ultimii ani, cele mai multe probleme fiind semnalate în comunități vulnerabile, dar și la copiii cu probleme mari de sănătate. Oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj au anunțat că, pe parcursul anului 2021, în Sălaj, au fost înregistrate șapte cazuri de deces la copii. „Principala cauză de deces este reprezentată de malformațiile congenitale cu…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment