Sălajul, reprezentat de medicul Artur Focșa la un important congres internațional de medicină

Medicul obstetrician-ginecolog Artur Focșa a participat zilele trecute la Congresul Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie, eveniment care a reunit sute de participanți. Doctorul Artur Focșa a vorbit în cadrul congresului despre diagnosticarea anomaliilor apărute în timpul sarcinii.

Potrivit medicului Artur Focșa, congresul a avut loc în perioada 8 – 10 septembrie 2022 la București, la eveniment participând peste 800 de specialiști. Au avut loc prezentări științifice, sesiuni de pregătire și expoziții, iar medicul din Zalău a participat în calitate de lector cu două lucrări științifice, care au stârnit un mare interes și discuții. „Prima prezentare a fost <diagnosticul antenatal și evoluția postnatală a anomaliilor congenitale renale>, o lucrare bazată pe analiza cazurilor întâlnite de mine în perioada 2008 – 2022. Mi-am împărtășit experiența cu colegii în modalitatea de a diagnostica aceste anomalii începând cu a 12-a săptămână de sarcină și, cel mai important, ce să le spună părinților sau colegilor în astfel de situații, ca să nu se piardă timp prețios pentru sănătatea copilului. A doua lucrare a fost <sonohisterosalpingoscopia>. Am prezentat colegilor o variantă a metodei de verificare a permeabilității trompelor uterine (popular vorbind, trompe înfundate), dezvoltată de mine, o metodă pe care o practic de peste 15 ani. S-au încins dezbateri aprinse și productive într-un spirit colegial și academic. Sunt mândru că pot să valorific încrederea voastră în munca mea, împărtășindu-mi experiența de pe tribunele congreselor de specialitate din Muntenegru, Moldova, Rusia, Ucraina, Marea Britanie, Germania și, evident, România”, este o parte din mesajul medicului care activează de ani și ani în municipiul Zalău.

Sursa foto: Artur Focșa

3 Thoughts to “Sălajul, reprezentat de medicul Artur Focșa la un important congres internațional de medicină”

  1. […] Medicul obstetrician-ginecolog Artur Focșa a participat zilele trecute la Congresul Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie, eveniment care a reunit sute de participanți. Doctorul Artur Focșa a vorbit în cadrul congresului despre diagnosticarea anomaliilor apărute în timpul sarcinii. Potrivit medicului Artur Focșa, congresul a avut loc în perioada 8 – 10 septembrie 2022 la București, la eveniment participând peste 800 de specialiști. Au avut loc prezentări științifice, sesiuni de pregătire și expoziții, iar medicul din Zalău a participat în calitate de lector cu două lucrări științifice,  » Mai multe detalii […]

  2. o pacientă

    Felicitări d-le doctor și mult succes pe viitor.
    Un adevărat profesionist.

  3. ra

    Felicitări stimabile domn doctor ! (rrc)

Leave a Comment