Sălajul a primit circa 5.000 doze de vaccin pentru bebeluşi

Cu toate că anunţau în vară că procedura de achiziţie a dozelor de vaccin pentavalent a fost finalizată şi că produsul va fi trimis în teritoriu, reprezentaţii Ministerului Sănătăţii (MS) s-au văzut cu planul dat peste cap, după ce licitaţia a fost anulată. Ca urmare, MS a achiziţionat rapid, prin procedura de negociere directă, o cantitate de vaccin care să asigure necesarul din această perioadă.
În Sălaj, imunizarea bebeluşilor împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi a meningitei bacteriene nu a fost întreruptă, aşa cum a fost cazul în alte judeţe din ţară unde stocurile de vaccin au fost total epuizate, dar există, totuşi, situaţii în care sunt necesare unele recuperări. “În Sălaj, vaccinarea nu a fost oprită, în sensul că nu au existat goluri de vaccin, chiar dacă dozele nu au ajuns aşa cum ne-am fi dorit. Important este că acum există vaccinuri, iar în Sălaj vaccinarea nou – născuţilor se va derula fără probmele şi vor putea făcute şi acele recuperări, acolo unde este cazul”, a declarat directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş, precizând că judeţului i-au fost alocate 2.860 de asemenea doze.
Vaccinarea copiilor cu vârsta de până la un an este inclusă în Programul Naţional de Imunizare, costurile fiind suportate de MS, iar vaccinurile sunt distribuite prin Direcţiile de Sănătate Publică judeţene. Vaccinul pentavalent se administrează copiilor la 2, 4, 6 şi 12 luni pentru imunizarea împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi împotriva altor infecţiilor invazive produse de Haemophilus Influenza
Ministerul Sănătăţii a achiziţionat şi vaccin hexavalent, care imunizează împotriva bolilor precum difteria, tetanosul, tusea convulsivă, poliomielita, h.influenzaeb, hepatitic B, furnizorul fiind compania GlaxoSmith. Din acest produs care se administrează copiilor în vârstă de 2-6 luni Sălajului i-au fost alocate 1.080 de doze, pentru bebeluşii sălăjenilor mai fiind trimise de la centru şi 900 de doze de vaccin antipolio.

Alte articole

One Thought to “Sălajul a primit circa 5.000 doze de vaccin pentru bebeluşi”

  1. Anonim

    cum poate spune directoarea dsp ca vaccinarea nu a fost intrerupta???????? Poate pentru ca parintii au cumparat vaccinul care costa nu mai putin de 270 lei……….. ar trebui acum sa le cerem banii inapoi

Leave a Comment