Sălăjeni mușcați de câini, aduși de urgență la spital

Opt sălăjeni, cinci bărbați și trei femei, au ajuns în cursul săptămânii trecute la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău după ce au fost mușcați de câini. Dintre aceștia, doar unul a necesitat internare, doi au ajuns la Secția Infecțioase a spitalului pentru vaccinul antirabic, iar cinci au primit tratament și au părăsit UPU cu recomandări medicale. În doar șapte zile, în perioada 31 ianuarie – 6 februarie, UPU Zalău a fost „vizitată” de aproape 900 de pacienți. Este vorba despre persoane care au cerut sprijin medical în diferite afecțiuni. Potrivit reprezentanților unității spitalicești, din totalul celor 884 de pacienți care au trecut pragul UPU Zalău, 435 au fost internați pentru tratament și investigații medicale în diferite secții ale spitalului. Cei mai mulți pacienți care s-au prezentat la Urgențe au fost cu: plăgi, fracturi traumatisme, entorse și contuzii – 146 de cazuri; hipertensiune arterială – 67 de cazuri; gastrită, gastroduodenită, enterocolită, gastro-enterocolită – 61 de cazuri; travaliu declanșat – 26 de cazuri; colică abdominală – 22 de cazuri; mușcături de animale (câine)- opt cazuri și apendicită – patru cazuri. Comparativ cu perioada 23 – 30 ianuarie, penultima raportare, numărul pacienților care au ajuns la UPU a scăzut cu 199 de persoane de la 1.083 la 884.

 foto cu caracter informativ

4 Thoughts to “Sălăjeni mușcați de câini, aduși de urgență la spital”

 1. Anonim

  In cartierul Meses nu poti lasa sa circule copii singuri deoarece sunt lasati zi si noapte caini nesupravegheati pe strada, un caine mare alb.

 2. Monica

  Câinele ea lui Dinu Ianu Sal…

 3. Viorel

  Din totul articolului reiese ca sălăjenii musca câinii! Deci câinii ar trebui duși la urgenta! Nu?

 4. Anonim

  Da este un caine in zona blocurilor langa cresa care tot timpul in special seara sta in strada, un caine mare cu pete negre.

Leave a Comment