Sălaj – locul I pe țară la rata de infectare cu Covid-19

Situația privind incidența coronavirusului devine mai gravă cu fiecare zi, în Sălaj. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, arată un indice de 4,31 la mie pentru Sălaj și 4 la mie pentru Timiș. Coeficientul Clujului este cel de joi, potrivit comunicării Grupului de Comunicare Strategică. Județul Alba se apropie de 4 la mie (vineri, coeficientul era de 3,96 la mie), iar Capitala este la 3,78 la mie.În Sălaj, numărul celor depistați pozitivi la testul Covid-19 a fost, vineri, de 122, fiind raportate și trei decese. De la începutul pandemiei, în Sălaj, au contactat noul coronavirus 2.691 de persoane și s-au înregistrat 63 de decese. Următoarea raportare care va actualiza și situația din Cluj, ne-ar putea plasa, în cel mai fericit caz, pe unul din locurile II sau II, pe țară. 

 

Foto © Primăria Zalău

11 Thoughts to “Sălaj – locul I pe țară la rata de infectare cu Covid-19”

 1. Anonim

  bine gestionat,bravo!

 2. Anonim

  Până nu demult sudiști ziceau județul Zalău, acum o să știe de noi

 3. Anonim

  Tot comunicați câte acțiuni și controale fac instituțiile statului și mă întreb de ce funcționează în continuare restaurante în Zalău gen Divino, Imbiss etc? Să înțeleg că funcționează legal ori își permit amenzi? S-au nu pot fi închise?

 4. Cassandra

  Au fost multiple comentarii anterioare,că trebuie reduse spre suprimare ,mișcările aleatorii mai ales cele legate de dosariade,hartogaraia inutilă ce sunt fundalul instituțiilor administrative forme fără fond dar agasante ,impertinente ,costisitoare și acum concret de Covid raspanditoare…..La fel adresabilitatea către spitale,cabinete ,digitalizări retete,consultatii telemedicina unde e posibil pentru a proteja urgențele și pacienții cu urgente…trebuiau implementate…..si nu e târziu nici în prezent…..Cetățeanul zis de rând constrâns in aceasta mișcare browniană se bulucește pe scena teatrului cu măști Kabuki ffp1-3….Ar trebui rememorate și aplicate cu tot regretul măsurile din martie și aprilie ce au dat randament pozitiv pentru că altfel creșterea asimptotica specifica va duce la un destin cu accente tragice…

   1. Anonim

    Daca vrei si tu ia cateva lecturi usoare la bordul neuronilor ce se pare ca au sinapsele in deriva…

 5. Anonim

  Da totusi , nu o schimba nimeni pe incapabila aia de la DSP ? Ca murim cu zile

 6. Maria

  Bravo,Casandra!!!
  Da,acele masuri de carantina trebuie luate mai ales la noi in judet unde autoritatile se scuza ca nu sunt medici dar nici nu cer ajutor.
  Nu doresc nimanui sa ajunga internat in Zalau la infectioase ,am avut parte in primavara si a fost groaznic din toate punctele de vedere.
  Autoritatile nostre ascund adevarul sub pres sa dea bine la nivel national asa ca trebuie sa ne rugam toti lui Dumnezeu sa scapam cu bine din aceste incercari ,numai el ne poate ajuta.

  1. Anonim

   Cassandra va multumeste de aprecieri si va doreste sanatate !

  2. cetateanul turmentat

   Sunt si medici unii chiar cu discernamant …dar cine ii intreaba ,pentru ca aroganta trebuie secondata de autosuficienta .Numai asa spectacolul decadentei administrative cu scenariul scris de mult timp mobilizeaza aceiasi etuziasti votanti si aceiasi blazati candidati .Este greu fara valori morale sa-ti depasesti conditia de mediocritate ,singura admirata si validata de de repetabilul si jalnicul spectacol numit alegeri …..

Leave a Comment