S-a prelungit termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate, emise până în 31 iulie 2018

Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj reaminteşte furnizorilor de servicii medicale aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate, dar şi asiguraţilor, că termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până în data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 la 7 ani.

Menţionăm că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilităţii inscripţionată pe suprafaţa din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019.

Totodată, cardurile naţionale de sănătate noi care au fost emise începând cu data de 1 august 2018 au de la început durata de valabilitate de şapte ani, conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern.

Totodată, reamintim că acest document este personal şi netransmisibil, unul din rolurile cardului naţional de sănătate fiind de a certifica că serviciile medicale decontabile din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate au fost efectiv acordate asiguratului respectiv, a tranmis Casa de Asigurări de Sănătate a Județului Sălaj.

2 Thoughts to “S-a prelungit termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate, emise până în 31 iulie 2018”

  1. Anonim

    31 Iulie 2018 ????

    1. Anonim

      omul scrie ca au fost emise pana la data aia. cum e să fii analfabet funcțional? :))))

Leave a Comment