S-a constituit prima Coaliţie a profesioniştilor din Sănătatea sălăjeană

Reprezentanţii organizaţiilor din sistemul sanitar sălăjean au semnat vineri, 13 septembrie, acordul pentru constituirea Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate al judeţului Sălaj. Din Coaliţie fac parte peste 1.700 de membri ai celor cinci organizaţii, respectiv Colegiul Medicilor din Sălaj (340 de membri), Colegiul Medicilor Dentişti din Sălaj(128), Colegiul Farmaciştilor Sălaj(140), Ordinul Biologilor, Biochimiştilor şi Chimiştilor din Sistemul Sanitar din Sălaj (48) şi Sindicatul Sanitas Sălaj(1060). Tot vineri, Coaliţia profesioniştilor Sălaj a înmânat prefectului judeţului, Ionel Ciunt, lista revendicărilor comune ale celor cinci organizaţii.

După cum a explicat Liviu Oroian, preşedintele Colegiul Medicilor Sălaj, în cadrul unei conferinţe de presă, profesioniştii din Sănătate au conturat şase revendicări şi anume: alocarea a şase la sută din PIB, o legislaţie specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi şi nu în ultimul rând consultarea reală a Coaliţiei profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.
De asemenea, medicul sălăjean a precizat că Sălajul va fi reprezentat la pichetările sediului Ministerului Sănătăţii, organizate în perioada 18-27 septembrie. „Minimum 20 de persoane din Sălaj vor fi prezente la pichetări în 27 septembrie. Dacă nu se ajunge la un punct comun, probabil că în luna octombrie se va face, tot în Bucureşti, şi un marş de protest, la o dată care va fi stabilită ulterior”, a completat Oroian.

Alte articole

Leave a Comment