Punct de triaj al pacienţilor, la intrarea în Spitalul de Urgenţă Zalău

Consiliul Județean (CJ) Sălaj informează că în actualul context al crizei sanitare, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Zalău este una dintre unitățile spitalicești din județ ce va prelua și trata potențialele cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

CJ Sălaj , având sub autoritatea sa SJU Zalău, a mobilizat în ultimele două săptămâni, resurse financiare de la bugetul județean, peste 1,6 milioane lei, pentru a pregăti un răspuns cât mai adecvat al unității spitalicești în actualul context generat de criza sanitară, pentru comunitatea sălăjeană. ”Acest răspuns este complementar măsurilor, protocoalelor și regulamentelor activate într-un astfel de context la nivel național și se referă la adaptarea și suplimentarea capacităților Spitalului Județean la condițiile de reacție care se impun în preluarea și tratarea unor cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), presupunând intervenții pe diferite paliere ale activității unității spitalicești”, se arată într-o informare a CJ Sălaj.


Potrivit sursei citate, punctul de triaj avansat al Spitalului județean este operational, în condiții care să evite cât mai mult posibil contactul direct al unor cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) cu unitatea spitalicească. ”Acest punct de triaj avansat al unității spitalicești a fost organizat cu sprijinul unei investiții de peste 28.500 de lei mobilizați de către CJ pentru achiziționarea echipamentului – tip container, care permite o organizare conformă protocoalelor și regulamentelor sanitare a acestuia și a scopului pentru care a fost activat, fiind considerat de către personalul medical de specialitate ca una dintre soluțiile cele mai eficiente pentru operaționalizarea unui astfel de punct de triaj avansat, protejând atât ceilalți pacienți care se prezintă în unitatea de primiri urgențe (UPU) cât și personalul medical și cel de îngrijire al unității spitalicești. Acesta asigură triajul persoanelor care se încadrează în codurile de urgență albastru, verde și alb, înainte de intrarea lor în UPU și în spital. Prin amplasarea sa, fără contact direct fizic cu clădirea SJUZ și conform din punct de vedere al condițiilor de asigurare a circuitelor medicale, cu temperatură controlată, o intrare și două căi de ieșire etc. aduce un plus de siguranță pentru fiecare dintre categoriile de persoane care interacționează în această perioadă cu unitatea de primiri urgențe a SJUZ, fie personalul medical și de îngrijire aflat în acest punct de triaj, fie pacienții prezentați la această unitate, apelul nostru către aceștia din urmă, fiind acela de a respecta în totalitate instrucțiunile personalului medical care deservește acest punct avansat de triaj al Spitalului județean.

Punctul de triaj este amplasat în proximitatea Unității de Primiri Urgențe (UPU) a SJU Zalău în exteriorul clădirii. După efectuarea procedurilor de triaj în cadrul acestuia, pacienții vor urma fie circuitul normal pentru acordarea îngrijirilor medicale în cadrul unității spitalicești, fie, acolo unde va fi cazul de suspiciune ori identificare a unor cazuri infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). În funcție de situația lor medicală și în conformitate cu protocoalele medicale active pentru astfel de situații, le va fi stabilită conduita terapeutică ulterioară.

 

One Thought to “Punct de triaj al pacienţilor, la intrarea în Spitalul de Urgenţă Zalău”

  1. Anonim

    Linistea dinaitea furtuni la spital.

Leave a Comment