Peste 70 de sălăjeni au ajuns la Urgenţe cu plăgi şi fracturi

Personalul medical al Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a tratat, în intervalul 2-4 septembrie, 344 de pacienţi, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. Mai mult un sfert dintre aceştia au necesitat internare pentru continuarea tratamentului de specialitate.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi dintre bolnavi, 76 la număr, au solicitat îngrijiri medicale după ce au suferit plăgi, fracturi, traumatisme, entorse ori contuzii, 29 au acuzat diferite probleme digestive, iar 23 au fost diagnosticaţi cu hipertensiune arterială. Lista celor care au ajuns la Urgenţe este completată de 12 femei cu travaliu declanşat, nouă persoane cu colici abdominale şi şapte pacienţi muşcaţi de animale.

De serviciile medicilor de gardă au beneficiat şi şase pacienţi cu politraumatisme prin agresiune, cinci, cu colici biliare, trei în stare de ebrietate şi alţi trei victime ale unor accidente rutiere. Tot în weekend, doi dintre bolnavii ajunşi în UPU au ajuns pe masa de operaţie cu diagnosticul de apendicită.

Leave a Comment