Personal medical din întreaga ţară, prezent la Conferinţa Naţională de Sterilizare

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău găzduieşte, zilele acestea, cea a de-a IV a ediţie a Conferinţei Naţionale de Sterilizare. Tema ediţiei din acest an este „Cum protejam pacientul de infecţiile intraspitaliceşti”. La evenimentul, a cărui deschidere oficială a avut loc joi, 23 mai, începând cu ora 9, participă aproximativ 180 de persoane, personal medical din întreaga ţară şi din Marea Britanie.

„Suntem onoraţi de prezenţa participanţilor din ţară şi din Marea Britanie şi SUA, care şi-au exprimat interesul pentru tematica abordată. Conferinţa îşi propune să abordeze teme diverse, începând cu performanţa sterilizării, rolul sterilizării în prevenirea infecţiilor nocosomiale, promovarea practicilor medicale sigure, punând pe primul plan noutăţile în domeniu şi posibilitatea de a găsi soluţii pentru prevenirea şi controlul acestui tip de infecţii”, a menţionat Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, în la deschiderea conferinţei.
Un eveniment deosebit al ediţiei din acest an este lansarea cărţii „Primum non nocere – În primul rând să nu faci rău. Recomandări de prevenire a infecţiilor asociate îngrijirilor medicale”. Cartea a fost scrisă de specialişti britanici, doctori şi asistente medicale, şi se referă la practicile actuale din Marea Britanie privind prevenirea şi controlul infecţiilor asociate activităţilor medicale. De asemenea, şi în acest an, vor avea loc workshop-uri pe diferite teme, atât în ceea ce priveşte procesul de sterilizare, cât şi privind practicile de îngrijire a pacienţilor în condiţii sigure şi de calitate.
Prezentă la eveniment, Simona Pârvu, director în cadrul Ministerului Sănătăţii, a salutat organizarea unei asemenea conferinţe. ” Sperăm să continue organizarea acestei conferinţe, care să dezvolte ulterior şi alte teme de interes, pentru progresul cunoaşterii noastre şi pentru prezentarea problemelor cu care noi ne confruntăm”, a menţionat reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

Alte articole

Leave a Comment