Pentru că a crescut incidența cazurilor Covid, numărul paturilor din spitalele sălăjene a fost suplimentat

Autoritățile sanitare sălăjene au decis suplimentarea numărului de paturi din spitale pentru pacienții infectați cu Covid. Măsura a fost luată în cadrul unei întâlniri a conducerii Instituţiei Prefectului Sălaj cu managerii de spitale din judeţ şi factorii responsabili din domeniul medical.

În cadrul întâlnirii s-a decis suplimentarea numărului de paturi Covid, în cadrul spitalelor din Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou şi s-a discutat despre asigurarea unităţilor spitaliceşti cu medicamente şi echipamente de protecţie. În acelaşi context s-a precizat faptul că în cele trei spitale funcţionează şi centrele de evaluare pentru cei infectaţi cu SARS-CoV-2, după următorul program: 7 – 13 – Spitalul orăşenesc Jibou; 8 – 14 – Spitalul dr. Ioan Puşcaş Şimleu Silvaniei și între orele 8 – 14 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.La centrele de evaluare se pot prezenta doar pacienţii confirmaţi Covid. În cazul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 pentru care nu este necesară internarea la spital, este recomandată o perioadă de autoizolare de cinci zile pentru persoanele vaccinate şi şapte zile pentru persoanele nevaccinate. Pentru perioadele menţionate, medicul de familie poate elibera concediu medical.

3 Thoughts to “Pentru că a crescut incidența cazurilor Covid, numărul paturilor din spitalele sălăjene a fost suplimentat”

  1. […] Autoritățile sanitare sălăjene au decis suplimentarea numărului de paturi din spitale pentru pacienții infectați cu Covid. Măsura a fost luată în cadrul unei întâlniri a conducerii Instituţiei Prefectului Sălaj cu managerii de spitale din judeţ şi factorii responsabili din domeniul medical. În cadrul întâlnirii s-a decis suplimentarea numărului de paturi Covid, în cadrul spitalelor din Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou şi s-a discutat despre asigurarea unităţilor spitaliceşti cu medicamente şi echipamente de protecţie. În acelaşi context s-a precizat faptul că în cele trei spitale funcţionează şi centrele de evaluare pentru… Citeste mai mult […]

  2. […] Autoritățile sanitare sălăjene au decis suplimentarea numărului de paturi din spitale pentru pacienții infectați cu Covid. Măsura a fost luată în cadrul unei întâlniri a conducerii Instituţiei Prefectului Sălaj cu managerii de spitale din judeţ şi factorii responsabili din domeniul medical. În cadrul întâlnirii s-a decis suplimentarea numărului de paturi Covid, în cadrul spitalelor din Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou şi s-a discutat despre asigurarea unităţilor spitaliceşti cu medicamente şi echipamente de protecţie. În acelaşi context s-a precizat faptul că în cele trei spitale funcţionează şi centrele de evaluare pentru…  » Mai multe detalii […]

  3. Anonim

    Nu ne putem debarasa de apucăturile epocii comuniste. Trebuie sa se adune un batalion de funcționari (toți foarte bine plătiți) că să se ia o decizie, pe care o putea și trebuia să o ia managerul unității spitalicești (altul foarte bine plătit) în cadrul ședinței operative din spital. Iar funcționării adunați au mai pontat o zi de munca, pentru care primesc și spor de stres.

Leave a Comment