OMS: ”Un glonţ de argint pentru COVID-19 s-ar putea să nu existe niciodată”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat astăzi că în pofida speranţelor mari de a obţine un vaccin, „un glonţ de argint” pentru COVID-19 s-ar putea să nu existe niciodată şi că drumul spre normalitate va fi unul lung, relatează Reuters, potrivit HotNews.ro.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi directorul pentru situaţii de urgenţă al organizaţiei, Mike Ryan, au îndemnat ţările să impună cu rigurozitate măsurile de sănătate precum purtarea măştilor, respectarea distanţei sociale şi testarea populaţiei.

„Mesajul pentru oameni şi guverne este clar: Faceţi-le pe toate”, a declarat Tedros în timpul unei conferinţe de presă online.

Acesta a adăugat că măştile de protecţie ar trebui să devină un simbol al solidarităţii în întreaga lume.

„Un număr de vaccinuri sunt acum în faza a treia a testărilor clinice şi sperăm cu toţii să avem un număr de vaccinuri eficace care să ajute la prevenirea infecţiilor. Însă nu există un glonţ de argint în momentul de faţă şi s-ar putea să nu existe niciodată”, au subliniat reprezentanţii OMS.

Mike Ryan a declarat că ţările cu o rată ridicată a transmiterii virusului, printre care Brazilia şi India, vor fi nevoite să se confrunte cu o luptă majoră, notând că drumul spre recuperare „este lung şi necesită un angajament susţinut”.

Oficialii OMS au mai anunţat că o echipă de investigaţie aflată în China, unde a apărut coronavirusul, nu s-a întors încă şi că o misiune mai mare condusă de OMS şi un grup de experţi internaţionali chinezi urmează să se deplaseze în Wuhan pentru a studia originile virusului fără a preciza însă când se va întâmpla acest lucru.

Sursa: www.bursa.ro

2 Thoughts to “OMS: ”Un glonţ de argint pentru COVID-19 s-ar putea să nu existe niciodată””

  1. Wuhan reporter

    Tot OMS spunea inca in ianuarie ca virusul nu se transmite interuman ,ca purtarea mastilor este partial inutila dar si transmite un sentiment fals de securitate ,ca transmiterea prin aerosoli nu este posibila ,dupa care a marit distanta de siguranta de la 1.5 m pana la 4 m in spatii inchise….etc Toate informatiile le-au luat din surse oficiale chineze in prima parte a pandemiei ei preluand mai multe stiri difuze parte din ele nevalidate experimental .Este pacat ca o institutie in care omenirea trebuia sa aiba un sprijin in panica generalizata s-a comportat total neprofesional cu multe consecinte tragice ,asa ca metafora glontului de argint in declaratiile lor suna ca niste preziceri ale unei Casandre care se informeaza din presa de scandal .

  2. Anonim

    Era inceputul. Nu stiau exact cu ce se confrunta. Asta nu-i scuza pentru gafele de intelegere si comunicare. Ca OMS sa iei de bune,fara verificare, declaratiile unui guvern comunist intr-o situatie cu de risc pandemic, a fost pur si simplu inconstiinta. Odata cu adancirea crizei sanitare, inevitabil urmeaza cea economica, cireasa de pe tort. Imposibil de controlat combinatia asta, fara guverne solide si cooperante, inexistente la ora asta in lume.Daca nu-si baga mitile in cap, liderii, va fi…greu de tot.

Leave a Comment