O pungă de pufuleți și una de chips-uri și ți-ai asigurat cantitatea zilnică de sare!

InfoCons te ajută să fii informat! Gustări cu sare…prea multă sare! Între mesele principale ale unei zile, parcă ar merge, din când în când, și câte o gustare. Dar ce ne facem când doar acea gustare reprezintă jumătate din cantitatea de sare recomandată pe zi?! Studiul realizat de InfoCons dezvăluie că o pungă de pufuleți poate include până la 2,5 g de sare – jumătate din cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Dacă, în schimb, mai adăugăm și o pungă de chips-uri ce poate conține până la 2 g de sare, atunci putem spune că ne-am „asigurat” doza zilnică de sare. Dar cu celelalte mese cum rămâne?!

Există consecințe! Conform Organizației Mondiale a sănătății, dublarea cantității de sare recomandată/zi crește riscul apariției bolilor de inimă, precum și a accidentelor vasculare cerebrale. Aceste boli generează peste 3 milioane de decese anual- un număr enorm!

Ce putem face?! În primul rând recomandăm citirea etichetelor, pentru a ști exact ce achiziționăm! Este necesar ca noi, în calitate de consumatori, să fim informați înainte de a consuma un produs. Când vine vorba despre pufuleți, ne putem orienta către acele produse care nu depășesc 0,52g/100g. Pe de altă parte, când ne referim la chips-uri, ar trebui să avem în minte ca 100 g să nu depășească 0,5 g de sare.

Fii informat! Citește eticheta pentru a ști ce mănânci!

https://protectia-consumatorilor.ro/

One Thought to “O pungă de pufuleți și una de chips-uri și ți-ai asigurat cantitatea zilnică de sare!”

  1. […] InfoCons te ajută să fii informat! Gustări cu sare…prea multă sare! Între mesele principale ale unei zile, parcă ar merge, din când în când, și câte o gustare. Dar ce ne facem când doar acea gustare reprezintă jumătate din cantitatea de sare recomandată pe zi?! Studiul realizat de InfoCons dezvăluie că o pungă de pufuleți poate include până la 2,5 g de sare – jumătate din cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Dacă, în schimb, mai adăugăm și o pungă de chips-uri ce poate conține până la 2 g…  » Citeste mai mult […]

Leave a Comment