Numărul virozelor a scăzut

 

În ultima săptămână, în Sălaj, s-a constatat o uşoară scădere a numărului de viroze, conform informaţiilor furnizate de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş. „Faţă de săptămâna precedentă, numărul infecţiilor respiratorii acute a scăzut cu peste 18 la sută, în schimb, numărul cazurilor de pneumonie este, relativ, staţionar”, a precizat Ligia Marincaş.
Astfel, potrivit sursei citate, în intervalul 14-20 octombrie, 1.122 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii acute ale căilor respiratorii. Dintre acestea, cele mai multe diagnostice au privit segmentul de vârstă 5-14 ani, fiind depistate 376 de cazuri, urmate de cele 318 cazuri, descoperite în rândul sălăjenilor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Cele mai multe îmbolnăviri au fost uşoare şi medii, nefiind necesară spitalizarea decât în cazul a opt copii.
Tot în aceeaşi perioadă, au fost semnalate 105 cazuri de pneumonii, cele mai multe fiind depistate în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Potrivit oficialului DSP Sălaj, s-a dispus internarea în 25 de astfel de cazuri, din care 15 au fost copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment