Murăturile servite în restaurante conțin aditivi alimentari

Multe dintre preparatele servite în restaurante sau acasă sunt asezonate cu murături. În timp ce mulți aleg să-și pregătească conservele acasă, alții optează să le achiziționeze din comerț. În ceea ce le privește pe cele puse la dispoziție gurmanzilor în restaurante, InfoCons a realizat un studiu privind ingredientele și valorile nutriționale ale acestor produse. Acesta vizează informațiile regăsite în meniurile localurilor și site-urilor de unde clienții își pot comanda mâncare.

În urma analizării unui număr de 40 de preparate, rezultatele arată ca valoarea calorică, raportată la 100 de grame, este cuprinsă între 13,5 și 54,6 kcal. Cât despre cantitatea de sare, aceasta variază între 0,53 și 2,12 grame pentru aceeași cantitate de produs. Mai mult, cantitatea de zahăr este cuprinsă între 0,94 și 5,2 grame. Nici în rândul acestor produse alimentare nu lipsesc aditivii alimentari în cele mai multe dintre cazuri. În timp ce unele murături analizate nu au în componența lor niciunul, altele ajung să aibă și câte opt E-uri. Printre cele mai frecvente se numără dioxidul de sulf (E220), zaharina (E954), acid acetic (E260) sau chiar acidul citric (E330).

Potrivit sursei, indiferent dacă preparatele sunt consumate la restaurante sau comandate prin platformele online, operatorii trebuie să respecte prevederile privind furnizarea informațiilor în ceea ce privește comercializarea produselor.

Sursă foto: lafantana.ro

Leave a Comment