Metode de tratament nonchirugical pentru hernia de disc

Există destul de multe alternative la operația de spate pentru pacienții cu hernie de disc. Operația la coloana vertebrală, în general, este una dintre acele proceduri de care majoritatea persoanelor se tem. Tehnicile mai noi urmăresc să încerce să vindece deteriorarea discului, mai degrabă decât să taie părți din acesta.

Ce este un disc bombat și herniat?

Discurile care se află între vertebre sunt ca niște amortizoare și au un gel mai moale în interior cu un exterior fibros dur. Un disc bombat este atunci când fibrele exterioare care alcătuiesc pereții laterali ai discului sunt deteriorate prin traumă sau uzură, iar materialele interioare fac ca peretele lateral să se umfle. Aceasta se mai numește și proeminență discală sau prolaps. Când gelul mai moale scapă de fapt din disc, apare o hernie de disc.

Ce fel de intervenție chirurgicală se face pentru un disc bombat?

Există diferite tipuri de intervenții chirurgicale la spate pentru disc bombat sau o hernie de disc. Însă, toate realizează același lucru, adică tăierea materialului discului. Procedurile diferă practic în ceea ce privește invazivitatea. Chirurgia tradițională trece prin mușchii spatelui inferior și poate cauza diverse efecte adverse, inclusiv afectarea mușchilor importanți de stabilizare a coloanei vertebrale.

În ultima vreme, au fost dezvoltate o serie de abordări chirurgicale mai puțin invazive, care includ proceduri endoscopice ce se realizează prin incizii mai mici pentru a ajunge la disc. Cele două proceduri funcționează aproximativ la fel în ceea ce privește rezultatele, dar procedura minim invazivă are un timp de recuperare mai rapid.

Noi tratamente non-chirurgicale pentru hernia de disc

Un pilon al alternativelor la chirurgia spatelui este utilizarea infiltrațiilor sub ghidaj CT. În cadrul acestei proceduri, medicul injectează un tratament în doze mari între nerv și disc, exact pe zona ce cauzează probleme.

O altă alternativă la chirurgia spatelui a apărut utilizând celulele stem ale pacientului.

Desigur, metodele tradiționale conservatoare sunt în continuare utilizate cu mare succes. Printre acestea se numără și schimbarea stilului de viață, adoptarea unei posturi corecte și odihna.

Este indicat sa fii consultat de un neurochirurg pentru a stabili care este cea mai bună abordare pentru problema ta. Un medic specialist îți va realiza un plan personalizat de tratament, care va fi eficient pentru tine.

 

One Thought to “Metode de tratament nonchirugical pentru hernia de disc”

  1. […] Există destul de multe alternative la operația de spate pentru pacienții cu hernie de disc. Operația la coloana vertebrală, în general, este una dintre acele proceduri de care majoritatea persoanelor se tem. Tehnicile mai noi urmăresc să încerce să vindece deteriorarea discului, mai degrabă decât să taie părți din acesta. Ce este un disc bombat și herniat? Discurile care se află între vertebre sunt ca niște amortizoare și au un gel mai moale în interior cu un exterior fibros dur. Un disc bombat este atunci când fibrele exterioare care alcătuiesc… Citeste mai mult […]

Comments are closed.