Medicii sunt atraşi în Sălaj cu locuinţe într-un bloc de două milioane de lei

Consiliul Judeţean Sălaj a finalizat o investiţie în valoare de două milioane de lei, ce a vizat reabilitarea unui imobil în care a funcţionat Şcoala de Arte şi Meserii „Meseşul” Zalău, în vederea amenajării de spaţii de cazare pentru medicii veniţi din alte judeţe.
Clădirea dispune de 36 de spații, distribuite pe trei nivele, la fiecare nivel fiind amenajate opt apartamente cu o cameră și patru apartamente cu două camere. Potrivit reprezentanţilor CJ Sălaj, locuinţele ce vor fi puse la dispoziţia medicilor se află într-un imobil reabilitat şi refuncţionalizat printr-un proiect demarat în noiembrie 2015. Investiţia în valoare de două milioane de lei a fost asigurată de la bugetul județului.
„Atragerea medicilor pentru specialităţile deficitare din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este o prioritate pentru Consiliul Judeţean Sălaj. Am amenajat un spaţiu de locuit în condiţii bune de confort, cu scopul de a-l pune la dispoziţia acestei instituţii. Spitalul Judeţean urmează să-l mobileze pentru a oferi spaţii moderne de cazarea medicilor, în special celor tineri, care nu deţin locuinţe şi nu sunt din Zalău”, a declarat Tiberiu Marc, şeful administraţiei judeţene.
Iniţiativa vine în completarea eforturilor din ultimii ani privind reabilitarea şi dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie pentru SJU Zalău.

Spitalul Judeţean caută medici colaboratori
Numărul insuficient de medici este o problemă mai veche a Spitalului Judeţean de Urgenţă, pentru care nici conducerea unităţii, nici autorităţile judeţene nu au găsit, deocamdată, o soluţie viabilă. Una dintre cele mai afectate secţii este Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde deşi statutul de funcţii prevede minim 18 posturi de medici specialişti, există doar trei. Astfel s-a ajuns în situaţia în care gărzile sunt completate de medici rezidenţi, specialişti de la Ambulanţă, medici de familie şi generalişti.
Zilele trecute, consilierii judeţeni au aprobat suplimentarea cu cinci posturi a numărului de medici colaboratori pentru liniile de gardă, „pentru a se putea asigura continuitatea asistenţei medicale atât pentru UPU-SMURD, cât şi pentru specialităţile unde există deficit de medici”.
După cum ne-a declarat Laurenţiu Barna, managerul instituţiei medicale, Spitalul a fost nevoit să apeleze la varianta colaboratorilor după ce la concursurile post organizate în ultima perioadă nu s-a prezentat niciun candidat. „Avem nevoie, printre altele, de medici specialişti pe oncologie şi cardiologie. Am scos posturile la concurs, dar nu a venit nimeni, aşa că mergem pe varianta colaborărilor, pentru o jumătate sau chiar un sfert de normă”, a mai spus Barna.

Alte articole

5 Thoughts to “Medicii sunt atraşi în Sălaj cu locuinţe într-un bloc de două milioane de lei”

 1. Anonim

  Multumim frumos Primariei Municipiului Zalau pentru modul in care s-a ocupat de eliberarea avizelor si autorizatiilor necesare acestei realizari.

 2. Anonim

  O dapi si barna tot pe sfert…..

 3. Como...

  La cat sunt de spornici in ai curata pe bietii bolnavi de „marafeti,”no sa faca multi purici in aceste „catrete” si in cativa anisori,nu multi,o sa-i vedeti lafaindu-se in niste amarate de vilisoare de o sa-ti pice ocularu!

 4. Anonim

  Du-te, Como si invata ca nimeni nu va mai vrea sa fie medic, poate vrei tu!

 5. Alfaman

  Nu vor medicii sa vina in Salaj fiindca e un judet foarte sarac iar plicurile pacientilor evident ca sunt prea subtiri pt. pretentiile celor in halate albe dar cu un caracter gri spre negru.Juramantul lui Hipocrate l-au depus formal.

Leave a Comment