Medicii sălăjeni vor asigura gărzile şi în luna septembrie

În timp ce în alte judeţe ale ţării, medicii ameninţă cu de la 1 septembrie nu vor mai asigura liniile de gardă, în Sălaj, lucrurile par să fie sub control. Cel puţin asta ne asigură managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Laurenţiu Barna, potrivit căruia la nivelul unităţii a fost încheiat un acord pentru lunile august şi septembrie, prin care medicii se angajează să facă gărzi în această perioadă.

Pentru respectivele gărzi, ei vor primi sporuri de 100 la sută pentru sâmbetele şi duminicile lucrate, şi de 50 la sută pentru activitatea din timpul săptămânii.

În majoritatea spitalelor din ţară, medicii au refuzat să semneze contractele cu timp parţial, ei susţinând vor să facă gărzi pentru care să primească o remuneraţie calculată la salariul de bază din 2009.

La rândul lor, autorităţile au garatat că medicii vor fi plătiţi cu un tarif orar corespunzător salariului din 2016. Ministerul Sănătăţii a anunţaţ, în 8 august, că Guvernul va aloca aproximativ 100 de milioane de lei pentru plata gărzilor suplimentare efectuate de medici începând din octombrie.

Alte articole

One Thought to “Medicii sălăjeni vor asigura gărzile şi în luna septembrie”

  1. Tăunu

    De fapt, dacă ne-am uita pe fluturaşii medicilor şi am mai adăuga şi vemiturile din cabinetele particulare, am constata că veniturile medicilor nu sunt deloc mici !

Leave a Comment