Liberalii sălăjeni cer revocarea hotărârilor din şedinţa de constituire a CJ Sălaj

PNL Sălaj au înaintat Consiliului Judeţean o plângere prealabilă prin care solicită revocarea tuturor hotărârilor adoptate în cadrul şedinţei de constituire a forului administrativ, din luna iunie, respectiv a hotărârilor privind validarea mandatelor consilierilor, a constituirii consiliului şi a alegerii preşedintelui şi vicepreşedinţilor instituţiei.

Demersul lor vine după ce la prima şedinţă convocată de către prefectul Marin Niţu după alegerile locale, în 22 iunie, nu s-a asigurat prezenţa a două treimi din consilieri, o a doua şedinţă a fost convocată după doar două zile, pentru 24 iunie, nerespectându-se termenul legal de trei zile.

“Desfăşurarea şedinţei de constituire cu o zi mai devreme decât termenul prevăzut expres în art. 30 din Legea 215/ 2001, republicată, constituie un viciu de natură să atragă anularea hotărârilor adoptate în această şedinţă, fiind încălcate prevederile imperative ale legii”, se arată în plângerea PNL Sălaj, prezentată în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de miercuri.

Liberalii ameninţă că dacă nu se vor revoca hotărârile adoptate în prima şedinţă, partidul se va adresa instanţei de contencios administrativ.

Secretarul judeţului, Cosmin Vlaicu, a explicat însă în cadrul şedinţei de miercuri, 31 august, că, în opinia sa, hotărârile nu mai pot fi revocate: “În dreptul administrativ, principiul revocabilităţii actelor administrative există, numai că există o condiţie <<sine qua non>> (fără de care nimic – n.red.) ca acesta să opereze şi anume ca actele administrative să nu fi intrat în circuitul civil. Or aceste hotărâri cu toate au intrat în circuitul civil, de vreme ce în urma constituirii Consiliului acesta a început să funcţioneze, au fost semnate acte juridice, acte administrative ş.a.m.d. Cu privire la acest aspect, în opinia mea, o revocare nu este posibilă”.

Alte articole

5 Thoughts to “Liberalii sălăjeni cer revocarea hotărârilor din şedinţa de constituire a CJ Sălaj”

 1. Anonim

  Vlaicu face jocurile psd-ului

 2. Anonim

  Emitentul poate revoca actele iar instanta le poate suspenda sau anula !

  1. Jurist

   Prietene, Vlaicu are dreptate. Actele intrate in circuitul civil nu se mai pot revoca, ele pot fi doar anulate in instanta. Dar poate ca nu esti jurist si atunci nu intelegi.Ca trebuie citit prin carti. Nu de desen tehnic.

 3. Anonim

  Liberalii se inteleg de minune cu PSD aici la Dragu si am auzitca si la Valcău. De ce la Zalău se tot kk pe ei?

 4. Juristule

  ar trebui sa ceri banii de la Goldis inapoi…

Leave a Comment