Masca ar putea să nu mai fie obligatorie în birourile în care toţi angajaţii sunt vaccinaţi

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că a discutat deja la nivelul Guvernului ca masca să nu mai fie obligatorie în birourile în care toţi angajaţii sunt vaccinaţi, dar că o decizie va fi luată după o „confirmare” de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), în funcţie de care se va stabili şi data de la care ar putea să se renunţe la purtatea măştii, relatează G4media.

„În spaţiile închise, în care toată lumea este vaccinată, (propunerea, n.r) este să putem să dăm jos masca. Dar aceasta, după ce vom avea şi o confirmare de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (…) Un val prim val de măsuri de relaxare va fi lansat cu data de 1 iunie. Dacă acest lucru va fi inclus în acest val sau ulterior, va trebui să discutăm la nivelul Guvernului, pe baza opiniilor de la specialişti”, a declarat Ioana Mihăilă, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că pandemia a început „să o ia mai încet”, ceea ce este „o veste bună”, scăzând presiunea pe paturile ATI.

„Lucrul ăsta este încurajator şi atunci cred că destul de curând putem începe din nou să introducem nişte măsuri de relaxare”, a declarat Mihăilă.

În legătură cu renunţarea la purtarea măştii pe stradă, Ioana Mihăilă a declarat acest lucru ar putea fi posibil înainte de luna septembrie.

„Cred că încă înainte de luna septembrie am putea să începem să renunţăm la mască în spaţiile deschise. (…) Cred că ar fi un bun stimulent să facem aşa, ca să se simtă şi autorităţile locale, dar şi cetăţenii care locuiesc într-o anumită localitate, motivaţi să se vaccineze, dar cred că renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise care nu sunt aglomerate poate să vină chiar înainte de toamnă, cu condiţia ca un mare procent al populaţiei dintr-o anumită zonă să fie vaccinat. Nu aş vrea să dau date exacte pentru că depinde de mai mulţi factori care nu sunt numai în controlul autorităţilor”, a declarat Ioana Mihăilă.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment

error: Conținut protejat!