INSTITUTUL NAŢIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ: „Şcoala se va închide la 3 cazuri de infectare în clase diferite”

„Purtarea măştii în recreaţie, dar nu şi în timpul pe care îl petrec copiii în clasă” este recomandarea oficială pe care Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis-o Ministerului Sănătăţii pentru ghidul sanitar ce va fi transmis şcolilor, a declarat pentru Edupedu.ro directorul general al INSP. Simona Pârvu a precizat că „profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”.

Declaraţia şefului INSP contrazice anunţul făcut astăzi de premierul Ludovic Orban. „În şcoli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măştii atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi şi personalul auxiliar”, a declarat Orban, în faţa camerelor reunite ale Parlamentului

Şefa Inspecţiei Sanitare de Stat a declarat pentru Edupedu.ro că la descoperirea unui elev infectat cu COVID-19, clasa acestuia se va închide pentru 14 zile, timp în care colegii săi şi ceilalţi contacţi stau în izolare. Pentru a se închide toată şcoala, trebuie să existe minimum 3 cazuri de infectare în 3 ture sau clase diferite.

Contactată de Edupedu.ro în legătură cu ghidul sanitar aşteptat de toate şcolile şi primăriile care vor să se pregătească să deschidă cursurile pe 14 septembrie, Simona Pârvu, directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), a declarat că „noi am formulat nişte recomandări pe care le-am transmis mai departe [în Ministerul Sănătăţii – N.Red.]. Printre acestea se numără distanţarea de un metru între bănci, purtarea măştii în recreaţie, dar nu şi în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”.

Sursa: www.bursa.ro

One Thought to “INSTITUTUL NAŢIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ: „Şcoala se va închide la 3 cazuri de infectare în clase diferite””

  1. Dorin

    Respectati regulile, daca vreti sa intram in normal!

Leave a Comment