Încă un caz de rujeolă în Sălaj

Numărul cazurilor de rujeolă, în judeţul Sălaj, de la începutul epidemiei a ajuns la 77, după ce în săptămâna 4-8 decembrie analizele de laborator au confirmat un nou caz.
Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultima săptămână, s-au înregistrat peste o sută de noi cazuri noi de rujeolă, în 16 județe din țară, numărul îmbolnăvirilor ajungând, astfel, la peste 10.000 de la începutul epidemiei. Aproape 9.700 de cazuri, reprezentând peste 95 la sută din totalul celor diagnosticaţi cu această boală, s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

Cazul confimat în judeţul Sălaj reprezintă o necunoscută pentru oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, care ne-au declarat că nu au nicio informaţie cu privire la pacientul în cauză. „Probabil a fost diagnosticat într-un alt judeţ, pentru că la noi în evidenţe nu apare niciun caz nou de rujeolă în perioada la care vă referiţi”, ne-a declarat Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj.

Statististicile CNSCBT mai arată că în intervalul 4-8 decembrie, cele mai multe cazuri au fost confirmate în judeţul Vaslui (26), urmat de Ialomiţa (18), Iaşi (14) şi Neamţ (12).
Rujeola este o infecţie virală cauzată de virusul rujeolic. Simptomatologia se dezvoltă, de obicei, după opt zile de la expunerea la virus. Simptomele iniţiale cuprind febră, tuse persistentă, secreţii nazale, uneori diaree. Ulterior, apar pete mici de culoare alb-gri în interiorul gurii, urmate de o erupţie cutanată. Petele mici şi roşii apar mai întâi la nivelul feţei şi apoi cuprind tot corpul. La nivel naţional, de la debutul epidemiei de rujeolă până în prezent s-au înregistrat 36 de decese în rândul bolnavilor.

Până pe 8 decembrie, în ţară s-au raportat 10.116 de cazuri de rujeolă.

Alte articole

Leave a Comment