În week-end, sute de sălăjeni la Urgenţă

Peste 250 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în week-end, se arată într-un comunicat de presă remis, ieri, de unitatea medicală respectivă.
Ca frecvenţă a diagnosticelor, fracturile, entorsele şi contuziile se situează în topul urgenţelor, 54 persoane fiind depistate cu asemenea probleme de către medicii din UPU. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei zece sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi şi cinci pacienţi răniţi în încăierări.
De asemenea, alţi şapte pacienţi au avut nevoie de îngrijirile personalului medical din Urgenţă după ce au consumat băuturi alcoolice peste măsură, tot la finalul săptămânii trecute la Urgenţă ajungând şi 22 de persoane care suferă de afecţiuni ale sistemului digestiv. Pentru aceste cazuri, diagnosticele puse de medici au fost enterocolite, gastroduodenite şi gastrite.
Cu colică abdominală au fost depistaţi opt pacienţi, în timp ce opt gravide au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a aduce pe lume bebeluşi.
Potrivit sursei citate, din totalul de 254 de cazuri, 54 au însemnat cazuri de urgenţe reale, iar pentru 73 de persoane medicii au dispus internarea.

Alte articole

Leave a Comment