În Sălaj: șapte cazuri noi de rujeolă, confirmate în ultima săptămână

Nu mai puțin de 36 de cazuri de rujeolă au fost confirmate, în perioada 4 – 11 ianuarie 2019, în opt județe din țară, conform datelor publicate, vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSBT). Printre cele opt județe se numără și județul Sălaj. Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până în data de 11 ianuarie, este 15.636, din care 59 de decese.
”Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni. În ultima săptămână, cele 36 de cazuri nou confirmate au fost înregistrate în Teleorman – 12, Sălaj – șapte, Maramureş – șase, Neamţ şi Prahova – câte trei cazuri, Bihor şi Iaşi – câte două, Bacău – un caz”, se arată în raportul CNSBT.
Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi. Rujeola, (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Alte articole

Leave a Comment