În plin scandal, Spitalul Judeţean vrea să angajeze încă un chirurg pediatru

După ani buni în care Compatimentul Chirurgie-Ortopedie Infantilă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău a funcţionat cu un singur medic, conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ face demersuri pentru crearea unui nou post. În acest sens, pe masa aleşilor sălăjeni se află, astăzi, un proiect privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale SJU Zalău, în care conducerea Spitalului propune suplimentarea numărului de posturi din Compatimentul amintit cu un post de medic în specialitatea chirurgie pediatrică.
Demersul vine în contextul în care la Chirurgie-Ortopedie Infantilă este angajat doar un singur medic care desfăşoară activitate atât în Compartiment, cât şi în ambulatoriul de specialitate. Conform normativelor de personal, susţin oficialii SJU Zalău, unitatea medicală poate avea două posturi de chirurgi pediatri. Este interesant, însă, cum această informaţie este făcută publică şi, mai mult, exploatată, tocmai acum, în plin scandal izbucnit după ce mama unui fost pacient al doctorului Horea Jidveianu, şef de compartiment, l-a reclamat pe acesta pentru comportamentul nepotrivit de care a dat dovadă.
În susţinerea propunerii lor, reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că „există adresabilitate în această specialitate”şi oferă date statistice, potrivit cărora în cursul anului 2015 au fost efectuate 704 spitalizări continue şi spitalizări de zi şi 491 de consultaţii în ambulator. În ceea ce priveşte programul în cabinetul din ambulator, acesta este de patru ore pe săptămână.
Doctorul Horea Jidveianu a preluat şefia Compatimentului Chirurgie-Ortopedie Infantilă din 2010, în urma decesului predecesorului său, dr. Toth Istvan. De-a lungul carierei sale din SJU Zalău, Jidveianu a fost implicat în mai multe scandaluri, după ce părinţii unor copii trataţi de către medic s-au plâns fie de atitudinea specialistului, fie de calitatea serviciilor medicale oferite de către acesta. Pe numele chirurgului pediatru au fost formulate o serie de reclamaţii atât la Reprezentantul Pacientului din SJU Zalău, cât şi la Colegiul Medicilor, dar şi plângeri penale. Niciuna, însă, nu s-a lăsat cu sancţiuni.

Leave a Comment