Gîrboul se descotoroseşte de un drum pentru că nu are bani să-l modernizeze

Autorităţile din comuna Gîrbou au solicitat Consiliului Judeţean Sălaj să preia administrarea DJ108S, respectiv a unei porţiuni de şapte kilometri de drum pe traseul DN1C-Rus-Zalha-Bezded-Cernuc-DJ 108B. Tronsonul a ajuns în administrarea autorităţilor gîrbouane la sfârşitul anului 2014, în vederea efectuării unor lucrări de modernizare extrem de necesare.
Socoteala de acasă nu s-a potrivit, însă, cu cea din târg, dat fiind faptul că edilii din Gîrbou s-au trezit că nu deţin bani suficienţi pentru derularea investiţiilor ce se impuneau. „Datorită faptului că nu dispune de mijloace financiare suficiente pentru executarea lucrărilor de întreţinere şi de reabilitare, necesare a se realiza pe tronsonul de drum DJ108S, Comuna Gîrbou solicită retragerea dreptului de administrare”, se arată în Raportul de specialitate întocmit de către specialiştii CJ Sălaj şi ataşat proiectului de hotărâre ce va fi supus votului aleşilor judeţeni în şedinţa de marţi, 29 martie. Potrivit sursei citate, proiectul tehnic privind reabilitarea celor şapte kilometri de drum a fost realizat, contravaloarea lui fiind achitată prin sume alocate de la bugetul Sălajului.
La finele lui 2015, printr-un acord de asociere între CJ Sălaj şi comuna Gîrbou, porţiunea de drum amintită urma să fie reabilitată. Proiectul de hotărâre votat atunci de către consilieri prevedea investiţii în valoare de 35.421 de lei, cea mai mare parte a sumei, mai exact 32.000 de lei urmând să fie asiguraţi din vistieria judeţului, iar diferenţa, de la bugetul comunei.

Leave a Comment