Hipertensiunea arterială și tumorile, principala cauză de deces printre sălăjeni

Datele Direcției de Sănătate Publică Sălaj arată că, în ultimii ani, hipertensiunea arterială și tumorile au reprezentat principalele cauze de deces în rândul sălăjenilor.

Potrivit datelor DSP Sălaj, cele mai multe decese au fost cauzate de bolile aparatului circulator, de tumori, boli ale aparatului digestiv, afecțiuni ale aparatului respirator şi de leziunile traumatice. Față de anii anteriori, în anul 2021 s-a înregistrat un procent de peste 13 la sută din total decese în cazul bolilor infecțioase, situație cauzată de decesele în urma infectării cu COVID-19.

Mii de sălăjeni suferă de afecțiuni ale inimii

Incidența afecțiunilor cardiovasculare este în creștere printre sălăjeni. Îngrijorător este că astfel de boli afectează tot mai mulți tineri, atrag atenția medicii de familie din județ. Până acum un deceniu, bolile cardiovasculare erau prezente în special în rândul persoanelor vârstnice, dar situația s-a schimbat. Medicii de familie dau vina pe stilul de viață sedentar, pe obezitate, pe alimentație, dar și pe consumul de tutun și alcool.

Fotografie cu caracter ilustrativ

2 Thoughts to “Hipertensiunea arterială și tumorile, principala cauză de deces printre sălăjeni”

  1. […] Datele Direcției de Sănătate Publică Sălaj arată că, în ultimii ani, hipertensiunea arterială și tumorile au reprezentat principalele cauze de deces în rândul sălăjenilor. Potrivit datelor DSP Sălaj, cele mai multe decese au fost cauzate de bolile aparatului circulator, de tumori, boli ale aparatului digestiv, afecțiuni ale aparatului respirator şi de leziunile traumatice. Față de anii anteriori, în anul 2021 s-a înregistrat un procent de peste 13 la sută din total decese în cazul bolilor infecțioase, situație cauzată de decesele în urma infectării cu COVID-19. Mii de sălăjeni suferă de… Citeste mai mult […]

  2. […] Datele Direcției de Sănătate Publică Sălaj arată că, în ultimii ani, hipertensiunea arterială și tumorile au reprezentat principalele cauze de deces în rândul sălăjenilor. Potrivit datelor DSP Sălaj, cele mai multe decese au fost cauzate de bolile aparatului circulator, de tumori, boli ale aparatului digestiv, afecțiuni ale aparatului respirator şi de leziunile traumatice. Față de anii anteriori, în anul 2021 s-a înregistrat un procent de peste 13 la sută din total decese în cazul bolilor infecțioase, situație cauzată de decesele în urma infectării cu COVID-19.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment