Gripa reduce programul de vizită în Spitalul Judeţean

Ca urmare a numărului tot mai mare de infecţii respiratorii, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a luat decizia de a limita accesul vizitatorilor în unitatea medicală. În acest context, s-a decis reducerea intervalului orar în care aparţinătorii pot vizita pacienţii, şi anume zilnic, doar între orele 15 şi 16.
În plus, a fost limitat şi numărul de vizitatori pentru un pacient, pentru a-i proteja pe cei internaţi, „întrucât aglomerarea persoanelor în spaţii închise este un factor favorizant al transmiterii acestor infecţii respiratorii”, a declarat managerul SJU Zalău, Liliana Neaga. Potrivit sursei citate, la intrarea în secţie, vizitatorilor li se vor pune la dispoziţie măşti pentru protecţie, care, la terminarea vizitei, vor fi depuse în recipiente colectoare.

„Suntem conştienţi de disconfortul creat aparţinătorilor, însă în acest moment există o problemă cu care se confruntă întreaga populaţie, nu doar unităţile sanitare spitaliceşti, fapt pentru care facem un apel ca aparţinătorii şi pacienţii să fie cooperanţi şi înţelegători, întrucât decizia luată este pentru binele tuturor şi este justificată”, a precizat dr. Neaga.
Această decizie este luată temporar, până când se va observa o diminuare a cazurilor de viroze respiratorii.

Alte articole

Leave a Comment